PARAS HIUSTEN TEHOHOITOAINE

toukokuuta 31, 2015Muutamia kuukausia sitten olin todella innoissani ajatuksesta punaisista hiuksista. Tavalliset punaiset hiusvärit eivät juuri viikkoa pidempään pysy hiuslaadussa, joten päätin siirtyä hennavärjäykseen.  Lopulta kuitenkin kyllästyin punaiseen väriin ja tahdoin takaisin vaaleaksi. Ei muuten ollut ihan helpoin projekti vaalentaa hennatut hiukset. Kaiken kaikkiaan aikaa on mennyt pari kolme kuukautta ja 7 värinpoistoa. Voitte kuvitella missä kunnossa hiukseni ovat.

Tehohoidot ovat hiuksilleni tällä hetkellä ainut mahdollisuus, mutta täydellisen tehohoidon löytäminen on oma haasteensa. Nyt on tullut kampaamoihin Olaplex-käsittelyt, joiden pitäisi pelastaa todella kärsineetkin hiukset. Itse en ole vielä kokeillut kyseistä hoitoa, joten kokemuksia en osaa sanoa. Mutta monia kampaamojen ja kauppojen tehohoitoja olen kokeillut, ja yksi on ollut ylitse muiden. Sen avulla olen saanut todella kärsineet, sellaiset purkkamaiset, hiukset pehmeiksi. Lisäksi kyseisessä tehohoidossa ei ole mitään keinotekoisia hoitoaineita, vaan teho perustuu luonnonomiin tehoaineisiin. Arvaatteko mikä aine on kyseessä?

Se on kookosöljy. Levitän kookosöljyä sudin avulla hiusten latvoihin, jonka jälkeen annan sen vaikuttaa yön yli hiuksissa. Hiukset suojaan ensiksi muovikelmulla ja päälle laitan vielä pipon, jotta kelmu pysyy paikoillaan. Ei ehkä kaikista tyylikkäimmän näköistä, mutta ei sitä yöllä kukaan ole katselemassakaan. Öljy imeytyy latvoistakin kohti juurta jonkin verran, joten kovin lähelle juurta sitä ei tarvitse laittaa. Kookosöljyä voi käyttää myös rauhoittamaan ärsyyntynyttä päänahkaa, mutta sitä ei kannata jättää muhimaan moneksi tunniksi.  Itse saatan laittaa ennen hiusten pesua kookosöljyä päänahkaan parikymmenen minuutin ajaksi, jonka jälkeen pesen sen pois hiustenpesun yhteydessä. Tuolla tavalla öljyä ei pääse samalla tavalla kertymään hiusten juuriin ja rasvoittamaan niitä ennestään. Nyt hiukseni olivat räjähtämispisteessä, joten tein hiuksille kookosöljymuhitus kuurin, eli laitoin kolme kertaa öljyn vaikuttamaan yön ajaksi joka toisena yönä. Levitin öljyn pääasiassa hiuksiin ja laitoin elmukelmun päänympäri, jolloin myös lämpö lisäsi öljyn vaikutusta. Kelmun päälle laitoin vielä pipon, jotta kelmu pysyi paikoillaan koko yön yli. Tuon muhituskuurin jälkeen hiukseni olivat sata kertaa paremmassa kunnossa kuin ennen.Monet hyvät tehohoidot ovat olleet melko hinnakkaita.  Eräästä aineesta maksoin lähes 60 euroa, eikä todellakaan ollut hinnan väärti. Lisäksi monessa noissa tehohoidoissa vaikuttavana aineena on silikooni, joka ei vahvista itse hiusta, vaan tekee hiuksen pinnalle kalvon, jolloin hiukset vaikuttavat parempi kuntoisilta kuin mitä oikeasti ovat.  Kookosöljystä sitä ei löydy.  Kookosöljyä on saatavilla nykyisin melkein kaikista ruokakaupoista, ja mitä laadukkaampi öljy, sitä pehmeämmät hiukset. 250 ml maksaa keskimäärin noin 10 euroa, ja se riittää pitkäksi aikaa. Tässä aineessa on hinta-laatusuhde täydellinen.

Oletteko käyttäneet kookosöljyä

 hiustenhoidossa? Mitä mieltä olette olleet?


p.s. Tänään on viimeistään kannattaa siirtyä seuraamaan blogia Bloglovin' tai Facebookin kautta (tai molempien, sillä Facebookissa julkaisen välillä juttuja, joita en blogin puolella julkaise), sillä huomisesta lähtien Blogilista ei enää toimi.

2 kommenttia:

  1. Hei Ilmeisesti sulatat öljyn ensin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kaikista helpoin ( ja siistein) tapa levittää on sillee, ettei öljy ole ihan sulaa. Öljy sulaa todella helposti käden lämmöstä sitä levittäessä. Tosin nyt rupee jo olemaan muutenkin niin lämmintä, että öljy on koko ajan lähes sulaa.

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.