IHO KUNTOON SISÄISESTI

toukokuuta 29, 2016
Viime aikoina minulla on ollut iho todella huonossa kunnossa. Pitkään aikaan en edes kehdannut lähteä lähikauppaan ilman meikkiä, sillä tunsin oloni niin epävarmaksi ihoni suhteen. Eilen olin jo jopa kirjastolla opiskelemassa ilman meikkiä, joten pikkuhiljaa iho alkaa taas parantumaan. Huonon ihon taustalla on varmasti stressi, siitä johtuvat enemmän ja vähemmän huonontuneet ruokailutottumukset ja varmasti myös lääkitys vaikuttaa. Särkylääkkeet ovat kuitenkin elimistölle ”myrkkyä”, jota se pyrkii poistamaan myös ihon kautta.Ensimmäinen ja kaikista tärkein ihon kuntoon vaikuttava tekijä on vesi. Vesi on elimistön ja aineenvaihdunnan toiminnan kannalta erittäin tärkeää. viikossa. 50-75% ihmisestä on vettä ja jokainen solu on suurimmaksi osaksi vettä.  Jos vettä ei saada riittävästi, kuivuvat solut ja ulkonäkökin muuttuu kuivuneeksi. Toinen yhtä tärkeä tekijä on ravinto. Jos syöt paljo epäterveellistä ravintoa, pyrkii elimistö poistamaan niitä myrkkyjä mm. ihon kautta. Kun nämä asiat ovat kunnossa, voi apua hakea myös luontaistuotteista. Toisaalta itselläni luontaistuotteet paikkaavat vähän sitä ravintopuolta. Syön edelleen normaalisti puhtaita raaka-aineita ja paljon kasviksia, mutta pakko myöntää, että viime aikoina suklaata ja lakua on mennyt enemmän kuin pitäisi. Toisaalta tiedän, että tämä on vain nyt vaihe, ja kun saan taas normaalin liikkuvan elämäntyylini takaisin, vähenee suklaan ja lakun mussutuskin.
Hyaluronihaposta eli hyaluronaanista monelle tulee ensimmäisenä mieleen erilaiset täyteaineet, joilla ulkonäköä voidaan muokata. Nyt en kuitenkaan puhu täyteaineista, vaan sitä voi käyttää myös sisäisesti mm ihon kunnon parantamiseen tai nivelkipuihin. Hyaluronihappoa valmistetaan solukalvoilla ja sitä on ihmiskehossa soluvälitiloissa. Se imee itseensä vettä ja sillä on tärkeä merkitys sellaisten kudosten osien ravinteiden kuljetukselle, joissa ei ole verisuonia mm. side- ja hermokudoksessa sekä iholla ja limakalvoilla. Lisäksi se toimii pehmusteena ja kimmoisuutta ylläpitävänä aineena sekä voiteluaineena nivelissä ja muissa kudoksissa.**

Lääkeaaloe eli Aloe Vera barbarensis estää tulehduksia ja hoitaa ruoansulatuskanavan häiriöitä, lisäksi se on erinomainen ihon sisänen kosteuttaja. Se lisää hyvien suolistobakteerien toimintaa ja energisyyttä suolistossa sekä parantaa mineraalien imeytymistä. Nestemäinen aloe Vera puolestaan imeytyy paremmin ja lisäksi se on keholle ”helpompaa”, sillä keho ei joudu sitä samalla tavalla prosessoimaan kuin se joutuu noita tabletteja. Varsinkin vatsakivuissa, vatsalle pitäisi antaa mahdollisimman paljon lepoa.


Itse olen huomannut ihon kunnon parantuneen kun aloitin käyttämään näitä valmisteita. Toisaalta olen käyttänyt kaikkia yhtä aikaa, joten en voi tarkalleen yksilöidä, että mistä aineesta vaikutus johtuu. Olen siis käyttänyt Aboa Medican aloe vera-tabletteja ja hyaluroni-tabletteja sekä Esin Aloe Vera + Noni -mehua. Nivelkipuihin (eli tähän polvivammaan) en ole huomannut mitään eroa hyaluronihaposta, sillä kolmiolääkkeitä joudun syömään edelleen, että saan nukuttua, mutta päivät pärjään melko hyvin ilman. Ehkä kivut voisivat olla vielä kovemmatkin, kun päivät kuitenkin pärjään, jos en käyttäisi tuota hyaluronihappoa. Aloe verasta olen ihon lisäksi saanut apua vatsakipuihin. Varmaan stressistä johtuen vatsa on taas oireillut aika lailla, mutta shotti päivässä on helpottanut oloa.


Miten te huolehditte ihon hyvinvoinnista? 
Onko teillä jotain keinoja, joita käytätte silloin kun iho on huonossa kunnossa?

*Tuotteet on saatu blogin kauttaEi kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.