FIRSTBEAT -MITTAUS PART 2.

kesäkuuta 21, 2016
Olipa kiva, että tänään taas paistaa kunnolla aurinko. Piti julkaista jo eilen tämä postaus, mutta mulla ei netti oikein toimi huonolla säällä. Eikä kyllä aina hyvälläkään säällä. Tämä talo taitaa olla jotenkin katvealueella tai jotain, kun puhelin muutenkin toimii vähän epäluotettavasti. Liikunnat on jäänyt noina sadepäivinä tekemättä, joten oli kivaa päästä tänään aamulla taas kiertämään tuota Malmin lentokenttää. Vaihtelu välillä varmasti tekisi hyvää, mutta olen huomannut, että tuo polvi ärtyy paljon enemmän asfaltilla kävelystä kuin hiekalla, joten joka toinen päivä kierrän toiseen suuntaan tuon lentokentän ja joka toinen päivä toiseen suuntaan. Tulee edes vähän vaihtelua.

Tänään alkoi myös viimeinen, eli kolmas, päivä Firstbeat-mittausta (vaikka videolla puhunkin toisesta päivästä). Mittauslaitteen olemassaoloa en ole juurikaan huomannut. Ainoastaan eilen kiinnitin laitteen ennen kuin olin pukenut päälle, jolloin jouduin sen irrottamaan ja pukemaan päälle, mutta se ei ollut mitenkään iso homma. Pakkauksen mukana tuli ”ylimääräisiä” elektrodeja, joten ei haitannut vaikka muutama menikin hukkaan. Elektrodit tulee vaihtaa vähintään kerran päivässä, ja itse olenkin vaihtanut ne aina suihkun yhteydessä.

Mittauslaitteen paikalle asentaminen on helppoa, ja sitä varten tuli vielä helpot kirjalliset ohjeet. Peili helpottaa hieman elektrodien paikalleen laittamista, muttei ole pakollinen.  Koko mittaus on tehty helpoksi, netissä täytettiin lomake, jonka jälkeen mittauslaite tuli postin mukana kotiin asti. Ja mittauksen lopuksi laite palautetaan postitse. Netissä piti lisäksi täyttää esitietolomake, jossa kyseltiin perusterveystietoja ja sitä millaisena oman terveyden kokee. Mittauksen aikana täytetään päiväkirjaa, johon merkitään heräämis- ja nukahtamisajat, lääkkeiden sekä alkoholinkäyttö. Ensimmäisenä päivänä en muistanut mitenkään tarkasti katsoa heräämisaikaa, joten laitoin sen sinne suunnilleen. 

Mittaus loppuu huomisaamuna, jonka jälkeen jäänkin odottamaan tuloksia. Aikamoisella mielenkiinnolla odotan mitä sieltä tulee.  Toivottavasti eivät säikähdä tuloksia, ainakin nukkumiset ovat aika hurjia, tai paremminkin niiden puuttuminen.


Nyt kun kesäloma on alkanut, olen kerennyt jopa vähän touhuamaan muutakin kuin vain koulujuttuja. Ensimmäisenä aloitin suursiivouksen. Olen kantanut ihan järkyttävän määrän tavaraa roskiin ja kiertoon. Lisäksi olen tehnyt kunnon inventaariota, mitä oikeasti tarvitsen. Esimerkiksi vaatteita tulee monesti ostettua vähän sellaisella fiiliksellä, että tätä tarvitsen, vaikka lopulta kaapista löytyy jo ihan vastaavia. No nyt mulla on hieno lista kaikesta mitä tarvitsen. Kohta suunnistakin keskustaan, jos vaikka alennusmyynneistä sattuisi löytymään jotain mitä tarvitsen. Ja ihan just on jo juhannus, apua minne tämä kesä menee, voisiko joku hidastaa sen kulkua?!? Juhannuksen aionkin vain hidastella ja ottaa rennosti.

Millaisia juhannus suunnitelmia teillä on? 

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.