SUMMER IN TALLINN

elokuuta 04, 2016


Elokuussa mennään ja heti tuntuu syksyltä, vaikka sää onkin ensimmäiset päivät vielä ollut kovin kesäinen. Tänään jo ilmakin huokuu syksyä, vaikkakin varmasti (toivottavasti) vielä on lämpimiä ja aurinkoisia päiviä edessä. Ehkä syksyn tunne johtuu siitä, että suurin osa meistä on viettänyt kesälomat ja nyt elokuun alussa on palattu arkeen.  Viimeisen kesälomaviikonlopun vietinkin ystävän kanssa Tallinnassa. Meillä oli mahtava reissu, erilainen kuin aikaisemmat matkat.

Loman tarkoituksena oli vain ottaa rennosti ja syödä hyvin ja paljon. Molempia tehtiin. Ruoka on kyllä ihanaa ja välillä on rentouttavaa syödä todella vapaasti. Tuli syötyä kaikkea missä ei ole juurikaan ravintoarvoja, paitsi rasvaa ja hiilihydraatteja. Pari päivää porsasteltuani kroppa huusi jotain terveellistä. Käytiin vielä ennen laivaan lähtöä syömässä Vapianossa sataman lähellä. Olin todella positiivisesti yllättynyt Vapianon salaattivalikoimasta. Salaattipohja oli kerrankin muutakin kuin vain pelkkää tomaattia, kurkkua ja salaattia. Lisäksi päätäytteen tai –täytteet sai valita grammoissa, joten olisi voinut ottaa, vaikka vähän lohta ja vähän tuoretta tonnikalaa. Itse päädyin tylsänä loheen, mutta ensi kerralla ehdottomasti pitää kokeilla tuoretta tonnikalaa. Sen paistaminen onkin tarkkaa, sillä yhtään liian kypsänä siitä tulee kuivaa ja mautonta.

Tallinna on kyllä ihana kesäkaupunki. Ja täältä Helsingistä pääsee nopeasti sinne. Ja hintakin sopii opiskelijabudjetille. Olimme yötä Tallink Express hotellissa. Hotelli oli ns. halpishotelli, mutta erittäin hyvä tasoinen sellainen. Palveluitahan hotellissa ei ollut kovin paljoa, mutta eihän me sinne menty hotellille hengaamaankaan. Koko paketti, eli matkat, hotelli ja aamupala laivalla mennessä, kustansi alle 100 euroa henkilöltä.

Nyt olenkin tässä pari päivää tsempannut itseäni takaisin arkeen ja kirjastolle. Tänään pääsinkin jo kirjastolle ja olo oli kuin olisin kotiin tullut. En tiedä onko se hyvä vai huono juttu, mutta tiedän ainakin tekeväni juuri sitää omaa juttuani. Luennot alkavat vasta tuossa loppukuusta, mutta syksystä on tulossa tiukka, joten aloitan jo hyvissä ajoin valmistautumaan siihen. Tiistaina oli paras päivä aikoihin, olin niin onnessani, sillä sain vihdoinkin alustavan leikkauspäivän. Olisittepa nähneet sitä onnen määrää, kun huomasin, että HUSilta oli tullut kirje. Vaikka tässä vielä onkin melkein kuukausi leikkaukseen, niin helpottaa tietää, että nyt se oikeasti tapahtuu.


Joko teillä on lomat vietetty ja arkeen palattu? 

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.