KUN HERMOSTO ON SEKAISIN

joulukuuta 21, 2016
Vuoden loppu on jo ihan lähellä ja näin loppuvuodesta tulee aina mietittyä mennyttä vuotta. Mitä kaikkea on tapahtunut ja miten tapahtumat ovat vaikuttaneet minuun. Viime vuosi on ollut aikamoista pyörremyrskyä. Vaikka vuoteen on kuulunut paljon hyviäkin hetkiä ja ihmisiä, niin paljon on myös sellaista, joka on tietoisesti tai osittain myös tiedostamatta stressannut. Se on näkynyt niin mielen kuin kehon hyvinvoinnissa. Keholle pelastuksena on ollut kiropraktikko-käynnit.

Olen nyt käynyt vähintään kerran viikossa, pahimpina viikkoina kaksi kertaa, Samin vastaanotolla Hakaniemessä. Tutkimme, tai siis Sami tutki, minä olin vain paikoillani, Insight-laitteella selkärankani tilannetta. Insight-laitteen avulla pystytään tutkimaan kuinka stressaantunut hermosto on ja sillä voidaan tutkia kipujen ja erilaisten oireiden syitä, mutta sillä ei voida mitata kuinka hankalia esimerkiksi kivut ovat. Se on NASAN kiropraktikoille suunnittelema laite, joka mittaa selkärangan molemmin puolin kulkevat lihakset yläniskasta alaselkään saakka ja sen tulokset perustuvat lihasten lämpötilan eroavaisuuksiin. Mittauksen perusteella vahvistettiin sitä, että oikea puoleni kehosta oli todella sekaisin, kun taas vasen puoli oli aika jees. Vähän häiriöitä silläkin puolella oli, mutta ei verrattavissa oikean puolen häiriöihin.
Häiriöt sinänsä ei olleet mikään yllätys, sillä olin kyllä itsekin huomannut, ettei kaikki ole kunnossa ja Samikin oli pelkästään tutkiessa minua todennut sen. Laitteen avulla saatiin kuitenkin paremmin hahmotettua, että missä nikamissa ongelmaa eniten on. Lähes joka kerta olen mennyt Samin luokse valittaen millon mitäkin. Esimerkiksi yksi kerta olin kirjastolla opiskelemassa, kun sain todella huonoja uutisia. Istuessani paikallani samalla hetkellä toinen lapaluu meni ihan järkyttävään jumiin. En pystynyt juurikaan liikuttamaan kättä ollenkaan. Siihen ollut mitään muuta selitystä, kuin hermostoni reagoiminen huonoihin uutisiin. Hermosto ilmaisi sen stressin fyysisenä oireena. Samin käsittelyn jälkeen lapaluu toimi jo lähes normaalisti. Toisella kerralla esimerkiksi oikean puolen akillesjänne oli niin kipeä, että matalien rappusten kiipeäminen oli tuskaa. Vaikka suurimmat hermostohäiriöt minulla olikin yläselän aluella, heijastuu ne ongelmat koko kehoon, aina sinne akillesjänteeseen saakka.

Kehon huoltamisen lisäksi olen oppinut Samilta paljon hermoston toiminnasta, jota voin hyödyntää liikunnanohjaajan ja tulevan fysioterapeutin työssä. Eikä hoitokerrat ole olleet pelkästään fyysistä huolta, vaan olen helposti pystynyt kertomaan asioista, jotka aiheuttavat stressiä. Minunlaiselle luottamuspelkoiselle se on paljon. Täysin oireettomaksi minua ei ole saatu, sillä stressi on jatkunut pitkään, mutta voin vain kuvitella millaisessa jumissa olisin, jos en olisi käynyt säännöllisesti kiropraktikon vastaanotolla. Vaikka pyörremyrksy on ohi, sen tuhojen korjaamisessa kestää oman aikansa. Samin käsittelyillä on ollut jo nyt suuri vaikutus, joten odotan innoissani miten keho alkaa toimia nyt, kun suurimmat stressitekijät ovat hallinnassa.


Millainen teidän kulunut vuosi on ollut? Kaipaisiko teidän hermosto vapauttavaa käsittelyä?


p.s. Jos joululahjat on vielä hankkimatta, Samille saa lahjakortteja, jotka sopivat jokaiselle. Ei tarvitse huolehtia onko lahja sopiva. Jokainen tarvitsee hermoston huolehtimista, joko hoitona tai ennaltaehkäisevästi. Tästä pääset Hakaniemen Kiropraktiikan sivuille, josta löydät Samin yhteystiedot.

* Postaus on toteutettu yhteistyössä Hakaniemen Kiropraktiikan kanssa.

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.