RAKASTAVAISTEN PÄIVÄ SINKKUNA

helmikuuta 14, 2017
Monta vuotta enemmän ja vähemmän sinkkuna olleena ystävänpäivä on ollut aina tietynlainen kipupiste. Kyllähän minäkin haluaisin viettää rakastavaisten päivää, mutta kun sellaista rakkautta ei ole löytynyt, jonka kanssa sitä viettää. Päivä on aina tuonut esiin jonkinlaisen epäonnistumisen tunteen. Heikkoina hetkinä olen miettinyt, että onkohan minulla liian isot vaatimukset kumppanista, mutta toisaalta kaikista niistä epäonnistuneista suhteista olen ainakin oppinut sen, että tiedän mitkä asiat eivät vain toimi. Aina ei ole ollut kyse siitä, että toinen osapuoli olisi ollut paha ihminen, hän on vain ollut täysin väärä minulle. Silloin kumpikaan meistä ei ole ollut onnellinen.


Maailmalla ystävänpäivä tunnetaan Valentines Day:nä, eli rakastavaisten päivänä, mutta minusta on hienoa, että meillä Suomessa se on ystävänpäivä, kaikki kun eivät voi viettää rakastavaisten päivää. Jokainen voi viettää ystävänpäivää perheen, ystävien tai lemmikkien kanssa.

En voi tietää, että vietänkö vielä joku päivä rakastavaisten päivää, ainakin tällä hetkellä se tuntuu hyvin utopiselta ajatukselta, mutta voin viettää ystävänpäivää. Ystävänpäivä on tietysti jokainen päivä, mutta tykkään ajatuksesta, että kerran vuodessa on erityisesti ystävyyttä juhlistava päivä, vähän niinkuin syntymäpäivä. Ystävyyttäkin on monenlaista, toiset läheisempiä kuin toiset, mutta jokainen ystävä tuo enemmän iloa elämään kuin pahaa mieltä. Jos ystävyyttä joutuu pakottamaan, en usko sen olevan sen arvoista. Ystävyyskin on ihmissuhde siinä missä parisuhdekin, se tarvitsee molempien panostusta. Muulloinkin kuin vain ystävänpäivänä.


Eilen muutaman kaupan ohi kävellessä, ikkunat huutivat osta tätä ja osta sitä ystävänpäivän vuoksi. Ystävän muistaminen ei tarvitse maksaa mitään. Tai no ehkä puhelinmaksun verran, mutta monella meistä taitaa olla pakettiliittymä, johon kuuluu puheaikaakin. Ystävänpäivän ei tarvitse olla hienoja ravintolaillallisia, vaan se voi olla hetki ystävän seurassa ilman kännykkää, kuunnellen vain toista. Tärkeintä on vain olla läsnä. Se pieni, mutta todella suuri asia, joka helposti unohtuu.


Hyvää ystävänpäivää!  

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.