VENE2017 & KESÄHAAVEET

helmikuuta 16, 2017
Tiistaina ilmassa oli kevään tuntua. Niitä ensimmäisiä hetkiä, kun tuntee lähestyvän kesän. Vaikka vielä haluaisinkin nauttia valkoisesta talvesta (jota kylläkään ei riittävästi täällä ole), alan suunnittella kesää innolla. Mitä kaikkea voisikaan aurinkoisina kesäpäivinä tehdä. Sydän vetää luontoon. Luonnon vihreys herättelee aistit ja vesi rauhoittaa mielen. Veden äärelle onkin päästävä. Sen lisäksi, että vesi rauhoittaa, se tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia.
Messukeskuksella onkin menossa vielä sunnuntaihin asti Vene2017-messut. Ensimmäisenä messuista tulee mieleen kalliit luksusveneet, joista voi vaan haaveilla. (No tällä hetkellä voin vaan haaveilla edes soutuveneesta). Luksusveneiden lisäksi tarjolla oli paljon ideoita ja tietoa myös kaikesta muusta veteen liittyvästä. Oli venematkailua, kalastusta ja erilaisia vesiliikuntamuotoja. Kalastus ei itselleni mitenkään erityisesti sytytä, mutta venematkailu ja vesiliikuntamuodot siitäkin edestä.

Vene mahdollistaisi, tai ainakin helpottaisi, pääsyä moniin eri paikkoihin saaristossa. Olisipa ihanaa pakata vene täyteen ystäviä ja hyvää ruokaa, ja suunnata jollekin pienellä autiolle saarelle nauttimaan kesäpäivästä. Veneellä voisi kiertää rannikon luonnon helmiä ja iltaisin tuntea veden hennot allot. Vielä en ole keksinyt miten tämän käytännössä toteutan, sillä oma vene on vain haave, mutta vielähän tässä on muutama kuukausi aikaa kesään keksiä ratkaisu.Helpommin toteutettavissa olikin ne vesiliikuntamuodot. SUPpailemassa olenkin jo käynyt aikaisemmin Töölönlahdella, mutta tänä kesänä voisikin siirtyä toiselle puolelle Hietaniemeen, josta maisemat ovatkin hyvin erilaiset. Eikä Vuosaaren ja Uutelankaan maisemat huonolta kuulosta, mikäli siellä vielä tänäkin vuonna pääsee SUPpailemaan. Messuilla järjestettiin myös Uusi Aalto Waterexpo, joka on rantaelämän ja vesiharrastamisen elämysalue. Siellä voi kokeilla vesiharrastuksia surffauksesta suppailuun ja wakeboardingistä sukellukseen. Wakeboarding näytti mielenkiintoiselta ja hauskalta, ja sitä haluaisinkin päästä kokeilemaan. Tosin en tiedä olisiko se ihan fiksuin idea minun tuurilla, mutta toisaalta vesi on pehmeää, joten eikai siinä mitään ihmeellistä pääsisi tapahtumaan.

Kuuluuko vesi teidänkin kesään?*Osallistuin Vene2017-messuille blogin kautta

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.