VIINI & LAKRITSI -TASTING

helmikuuta 23, 2017
Viini ja ruoka messut olivat ja menivät, mutta tämä postaus oli unohtunut tiedostojen kätköihin. Mikä sopisikaan paremmin torstaiaamupäivään, kuin viini ja lakritsi. Onhan kohta jo viikonloppu. Toisaalta viini ja lakritsi ovat aina ajankohtaiset aiheet viikonpäivästä riippumatta. Niiden yhdistäminen saattaa olla kuitenkin uutta. Meninkin Fazerin ja Winestaten tastingiin mielenkiinnolla. Monen moista viiniä on tullut aikoinaan jo työnkin puolesta maisteltua ja niitä on yhdistetty vaikka mihin, mutta lakritsin kanssa ensimmäistä kertaa. Lakritsia rakastan ja viinikin maistuu, vaikkakin melko harvoin.

Kokemuksesta olin oppinut, että viiniä voi ainakin teoriassa yhdistää melkein minkä kanssa vaan, mutta toimisiko se käytännössä. Tastingissä meille olikin tarjolla neljää erilaista viiniä ja neljää erilaista lakritsia. Erittäin kuiva, hapokkaan sitruksinen ja kevyen yrttinen Desiderio Jeio Prosecco -kuohuviini oli yhdistetty Madacaskarin Vaniljalakritsiin. Soft Caramel-lakritsi oli puolestaan yhdistetty lempeän ja pehmeän Nortonin Savignon Blancin kanssa. Punaviinejäkään ei oltu unohdettu. Masin punaviinit saattavatkin olla monelle tuttuja, ja meillä maistettavana oli 2013 vuoden Campofiorin yhdessä salmiakkilakritsin kanssa. Viimeisenä maisteltavana olikin perinteinen lakritsi yhdessä Gnarly Head Old Vine Zin -punaviinin kanssa.

Makuasioista ei voi kiistellä ja se tuli tässäkin tastingissä huomattua. Aluksi maistelimme viinit ja lakritsit uositeltujen viinien kanssa, mutta sen jälkeen saimme myös oman fiiliksen mukaan maistella lakritsejaja viinejä. Itse olisin vaihtanut muutamia yhdistelmiä. Soft Caramel -lakritsi oli jo itsessään pehmeän makuinen, joten se olisi kaivannut paremminkin mielestäni rinnalle jotain voimakkaamman makuista, kuten keskitäyteläistä Gnarly Headin punaviiniä. Madacaskarin vanilja-lakritsi kuulostaa pehmeältä, mutta mausta löytyi kuitenkin pientä kitkeryyttä, jonka olisin puolestaan pehmentänyt lempeällä Savignon Blancilla.
Vaikka mielestäni yhdistelmät eivät olleet parhaimpia, ei minunkaan yhdistelmät olleet parhaimpia. Löysin viereeni pari viinibloggaria, jotka olisivat yhdistäneet lakritsit ja viinit vielä eri tavalla. Tärkeintä onkin löytää se omaan makuun sopiva yhdistelmä. Kuten kaikessa muussakin, kannattaa viinienkin kanssa olla avoin, jolloin voi löytää uusia makuyhdistelmiä.

Onko teille lakritsin ja viinien yhdistäminen tuttua? Toimivatko ne yhdessä?


*Osallistuin messuille blogin kautta, mutta tastingiin omakustanteisesti.

2 kommenttia:

 1. Mä tykkään yhdistellä viiniä jos minkäkin kanssa!
  Eri rypäleiden ja vuosikertojen vivahteet ovat joko pahimmillaan tai parhaimmillaan yhdistettynä ruoka-aineisiin :)
  Me joskus koulun viinikursseilla käytiin näitä läpi ja ne kyllä antoi paljon!
  Lakua syö aina kun saan käsiini gluteenittomia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että viini ja ruoka on pari. Kumpikin täydentävät toisiaan. Ja eikö olekin mahtavaa, että lakuakin saa gluteenittomana. Ja mun mielestä maistuu aikalailla samanlaiselle kuin tavallinenkin laku.

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.