HEMMOTTELUILLALLINEN TEATTERISSA

maaliskuuta 05, 2017Voi pojat, minua hemmoteltiin eilen. Pääsin syömään ravintola Teatteriin kolmen ruokalajin illallisen. Teatterin salaattibaari on ennestään tutumpi, mutta ravintolan puolella olen viimeksi käynyt joskus varmaan kymmenen vuotta sitten. Ruoka ja miljöö oli aikamoista vaihtelua opiskelijaruokalaan verrattuna. Ja voi että minä nautin.

Vähän jännitti, että saammeko pöytää lauantai-iltana ilman varausta, mutta se oli turha huoli. Hetken jouduimme odottamaan pöytää, mutta kerkesimme hyvin nauttia alkuun lasilliset kuohuvaa. Valitsimme listalta TG -Mixed Grill – ”Pöytä koreaksi” -menuun, joka ei pettänyt. Alkuruuaksi tarjolla oli leikkelelautanen ja talon vastapaistettua maalaisleipää, josta löytyi oregano-oliivituorejuustoa, hummusta, manchego-juustoa, sopressa salamia, härkätartaria Provence, TG-savulohirilletteä ja marinoituja oliiveja. Oregano-oliivituorejuustoa oli niin hyvää, että söin loput siitä pelkällä haarukalla. Ei ehkä kuuluu hienon ravintolan käytöstapoihin, mutta se oli vaan niin hyvää.

Pääruuaksi tarjolla oli härän sisäfileetä, karitsan kyljyksiä ja grillattuja jättirapuja. Pihvi oli juuri sopivan kypsynen ja mehukas. Eikä bearnaise-kastikekaan pettänyt. Monessa ravintolassa kyljykset valmistetaan liian kypsiksi, mutta meidän karitsan kyljykset olivat täydelliset. Ainoastaan odotin jättiravuilta enemmän, mutta ne olivat vähän mauttomia. Näiden rinnalla tarjolla oli ihan älyttömän hyvää avokado-kasvissalaattia limevinegretessä. Salaatin paahdettu lehtikaali toi kivaa rapsakkuutta salaattiin.Jälkiruuaksi tarjolla oli Arroz Con Leche, eli riisivanukas, ja paahdettua mantelia sekä aprikoosia. Jälkiruuasta tuli aikamoiset jouluiset vibat, mutta hyvää se oli. Paahdettu sokerikuorrute toi taas sopivaa rapsakkuutta. Tykkään, että ruuassa on erilaisten makujen lisäksi erilaisia suutuntumia. Lopuksi otimme vielä lumumbat. Lämmin juoma teki hyvää kipeälle kurkulle ja lämmitti muutenkin kehoa ja mieltä.

Teatterin grilli ei pettänyt odotuksia, ja voin ehdottoitta suositella paikkaa muillekin. Kiitos tästä menee myös ihanalle ystävälleni, joka järjesti mahtavan lauantai-illan. Tälläinen ilta tuli tarpeeseen ja oli mahtavaa unohtaa hetkeksi arjen huolet ja vain nauttia ruuasta, juomasta ja seurasta.


Psst!! Olethan muistanut käydä osallistumassa Iittalan lahjakortin arvontaan täällä.

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.