UUDET JUOKSUKENGÄT JA KARTTAPALVELU GOEXPO-MESSUILLA

maaliskuuta 20, 2017
Viikonloppu meni pitkälti kerätessä voimia uutta viikkoa varten, mutta sunnuntaina kerkesin hetkeksi poikkeamaan Goexpo-messuilla. Monet näytteille asettajat olivatkin jo tuttuja aikaisemmilta messuilta, joten piipahdin uusien tuttavuuksien ständeillä. Muutama mielenkiintoinen yritys löytyikin.


Pitkittynyt flunssa on estänyt juoksulenkit, mutta pikkuhiljaa olokin alkaa paranemaan jolloin pääsen taas juoksemaan. Juuri sopivasti, kun tietkin alkavat olla sulat. Eikä Kotka Trailiinkään ole kuin pari kuukautta, joten nyt viimeistään on ruvettava kohottamaan talven jälkeen taas juoksukuntoa. Vaikka juoksu itsessään on halpa, tai oikeastaan ilmainen, liikuntalaji, kunnon kenkiin on satsattava. Jalkojen virheasentojen vuoksi minulle on tärkeää, että alla on hyvät iskunvaimentavat kengät. Suomeen on tullut itävaltalainen juoksukenkävalmistaja On, jonka kenkiin kävinkin messuilla tutustumassa. Ne tuntuivat oikein hyviltä siellä jalassa, mutta onhan se eri asia kävellä messuilla hetki niillä, kuin oikeasti testata ne käytössä.Kerroinkin aikaisemmin minun retkestä Sipoonkorven kansallispuistoon, jonne eksyin. Onneksi olen kuullut muiltakin, että hekin ovat eksyneet sinne, joten kyse ei voi olla pelkästään minun suunnitustaidoista. Googlemapsistä ei ollut pahemmin apua, ja olisinkin kaivannut kunnon karttapalvelua. Messuilla tutustuin Vaeltajakartta-appiin, joka on tällä hetkellä saatavissa Androille, mutta tulossa lähiaikoina myös iPhonelle. Hintaa appilla on n. 11 euroa, joten karttoihin verrattuna se on edullinen. 

Se on toteutettu kattamaan mahdollisimman tarkasti ulkoilijoiden tarpeet paikallisolosuhteissa. Sovelluksen sisältä löytyvät tiedot mm. varaustuvista, paikallissäästä, marjoista ja sienistä, jokamiehen oikeuksista vain muutamia mainitaksemme. Koska en omista autoa, olen julkisenliikenteen varassa. Appiin sisältyy tiedot julkisesta liikenteestä ko. paikkaan. Puhelimeen voi kytkeä päälle toiminnon, joka ilmoittaa värähdellen, jos lähdet polkujen risteyksestä väärään suuntaan, joten eksyminsen vaara on pienempi. Tällä hetkellä ladattavissa on Nuuksion, Repoveden ja Sipoonkorven kansallispuistojen datapaketit sekä Pohjois-Karjalan ja Heinäveden kelkkareitit. Vaeltajakartta ei vaadi puhelin- tai dataverkkoyhteyksiä toimiakseen. Sen sijaan sovelluksen ja datapakettien lataaminen vaatii yhteyden. Navigointi tapahtuu tapahtuu sateliittiyhteyden kautta, joka on todella helpottaa, sillä keskellä erämaata harvemmin puhelinverkkoyhteydet toimivat moitteettomasti, jos ollenkaan toimivat.
Vieläkin haaveilen omasta ponista. Onneksi aina välillä pääsee ihailemaan heppoja. Joka kerta kun näen ratsastusta, herää minussa kaipuu hevosen selkään. Ehkäpä joku päivä taas palaan sinne. Siihen asti katselen muiden ratsastusta ja ihania pörröisiä heppoja.


Millainen teidän viikonloppu oli?

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.