KUKKAENERGIAA KEVÄÄSEEN

huhtikuuta 13, 2017
Rakastan luontoa ja kaikkea siihen liittyvää. Haaveilen yhtä lailla päivittäin metsäretkistä kuin omasta pihasta järven rannalla. Rannasta löytyisi iso laituri, jolla voisi istuskella ja lillutella varpaita vedessä. Toiselle laidalle laituria olisi oma vene kiinnitettynä. Laiturit ja veneet ovat vielä pitkään haaveissa, mutta onneksi luontoa voi tuoda muutenkin kotiin.  Sunnuntaina kävin Messukeskuksella tutustumassa luontoideoihin Kevätmessuilla. Vesi ja kukat lumosivat taas minut.Aikaisemmassa postauksessa kerroinkin etsiväni Peikonlehteä kotiin, enkä valitettavasti tuolta löytänyt sitä. Haaveissa on myös keltainen kukkaruukku, jonka toivoin löytäväni messuilta, mutta sitäkään ei löytynyt. Sen sijaan löysin messuilta ViaMinnetin nahkaiset kukka- ja lehtiasusteet. Rakastuin noihin nahkaisiin sulkakorviksiin, jotka eivät tuntuneet miltään korvissa. Tapasinkin ViaMinnetin suunnittelijan Minna Muhosen ja sovimme, että pääsen tutustumaan korujen tekoon ja taustoihin, joista sitten tulen teillekin kertomaan lisää.
Kevätmessuilla oli myös mökkien ja pihanrakentamisen lisäksi sisustus-osasto, joka oli toistaiseksi ainakin se ajankohtaisempi itselleni. Haluaisin kotiini seinälle oikeaa aitoa taidetta, mutta tällä hetkellä pitää tyytyä vähän edullisempiin vaihtoehtoihin, eli julisteisiin eri taideteoksista. Olenkin jo muutamia kerännyt ja messuilta löysin Maarit Kontiaisen maalaukset ja niistä tehdyt kuvat. Sainkin mukaani valita yhden kuvan ja löysin juuri ihanan keväisen kuvan sängyn yläpuolelle. Esittelen teille kuvan, kunhan saan otettua siitä paremmat kuvat, sillä sehän sai heti paikkansa seinältä. Messuilla oli myös esillä virolaisia 123ok:n puujakkaroita ja pöytiä. Ihastuin niiden yksinkertaiseen, mutta värikkääseen ilmeeseen. Lisäksi ne olivat helposti kasaan laitettavia, joten ne sopisivat erinomaisesti varatuoleiksi.

Messuilta löytyi myös Lähiruoka ja Luomu-alue, jonne tietysti syöppönä suunnistin. Maistoin poropiirakkaa, joka oli hyvää, mutta olisi ollut varmasti parempaa lämpimänä. Esillä oli myös Lidlin luomuvalikoimaa, ja mukaan tarttuikin puolen litran pullo luomuoliiviöljyä 3 euron hintaan. Normaalisti käytän Rainbow:n luomuoliiviöljyä, mikä maksaa jotain 4,70 euroa, saman verran kuin tuo Lidlin öljy normaalisti. Nyt vaan pitää testata, että kumpi on parempi.  Olin ostamassa myös pullaa, mutta se jäi ostamatta, sillä olisin halunnut vain yhden pullan. Pyytäessäni yhtä pullaa myyjä oli, että saat 2 pullaa 5 eurolla. Vastasin siihen, että haluan vaan yhden pullan, mutta myyjä jankutti vaan 2 pullasta. Jätin sitten ostamatta koko pullan, kun rupesi ärsyttämään se jankuttaminen.Onneksi messuilla oli paljon nättiä kukkia, jotka tekivät iloiseksi, vaikken saanutkaan pullaa. Kunhan syöppö jaksaa odottaa seuraavaan viikonloppuun, niin onni taas koittaa. Jätin vielä parvekekukat hankkimatta, kun nuo yöt ovat vielä sen verran kylmiä, että ne paleltuisivat. Ehkä sitten heinäkuussa ne uskaltaa hankkia. :D

Joko teillä on kevät- tai kesäkukat hankittuna? 

* Yhteistyössä  Messukeskus

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.