RAVINTOLA BRONDA

huhtikuuta 16, 2017
Pääsiäinen on mennyt tähän asti pitkälti ruuan merkeissä. Pääsiäisen vietto aloitettiin perjantaina kärsimysjuhlan merkeissä ravintola Brondassa. Kokemus ei onneksi ollut kärsimystä.  
Tilana Bronda oli todella vaikuttava ja ravintolan ilmapiiri oli sopivan rento. Palvelu oli oikein hyvää, ainoa miinus oli tarjoilijan ruokalistan selittäminen. Siihen kyllä saattoi vaikuttaa kova nälkäkin, mutta ruokalistan ideologiasta tuli sen verran pitkä tarina, että jossain vaiheessa iski ahdistus, että mitä! Puolet tarinasta meni ohi, ja sitten melkein pitikin olla tilaamassa. Saatiin kyllä lisäaikaa tutustua myös itse listaan. Listalla oli paljon hyvältä kuulostavia ruokia.


Bronda tarjoaa modernia brasserieruokaa ja rentoa tunnelmaa. Korkea, raikas ja vaikuttava tila Korkeavuorenkadun kulmassa suurine ikkunoineen tarjoaa upeat puitteet. Bronda perustaa tarjontansa eurooppalaisten keittiösuurvaltojen makuihin. Listalta löytyy monia tunnettuja ja rakastettuja klassikkoruokia, jotka toteutetaan modernisti ja tyylikkäästi. Keittiö elää pitkälti kotimaisin raaka-ainein sesonkeja noudatellen. Ruoka on jaettavaa ja kaikki annokset sekä menut tarjoillaan sosiaaliseen tyyliin, yhteisistä annoskulhoista, koko pöytäseurueelle nautittavaksi.

Alkuun tilattiin kampasimpukoita, salottisipuliconfitia, sitruunajogurttia ja karamellisoitua saksanpähkinää. Kampasimpukat ovat suurta herkkua, mutta niiden pehmeä maku peittyi vähän kaikkien muiden makujen alle. Lopulta söin vain kampasimpukat, pähkinät ja sitruunajogurtin. Pääruuaksi puolestaan valittiin grillattuja porsaan ribsejä ja Brondan BBQ-kastiketta. Liha oli erittäin mureaa ja mehukasta ja tämä olikin paras annos syömistämme annoksista. Jälkiruuan valintaa pohdin pitkään, sillä en osannut valita porkkanakakun ja suklaakakun väliltä. Valitsin porkkanakakun. Ruokalistalla porkkanakakku oli mainittu ensimmäisenä, joten oletin annoksen pääjutun olevan se porkkanakakku, mutta todellisuudessa porkkanakakku olikin vähän porkkanakakkumurua kaiken muun päällä. Maku kyllä oli ihan hyvä, mutta pettymys oli aika suuri, kun sitä kakkua ei oikeastaan ollut ollenkaan.Ruoka oli hyvää, mutta jotain siitä jäi puuttumaan. Jotain mitä olisi odottanut Michelin suositellulta ravintolalta. Jotain yllätyksellisyyttä jäin kaipaamaan. Kirjoitan nyt tätä tekstiä sunnuntaiaamuna ja joudun hieman pinnistelemään, jotta muistaisin kaikki jutut, mutta lukiessani ystävän postausta, olin unohtanut kokonaan, että olimme myös ottaneet alkuun BBQ-maustettua possunkylkeä, coleslawta ja parmesania leivällä. Sekin oli ihan hyvää, mutta suuret makuelämykset jäivät puuttumaan.

Voisin kyllä jatkossakin kovin nälkäisenä mennä syömään Brondaan. Silloin tärkeintä olisi saada vatsa täyteen, mutta makuelämyksiä lähtisin hakemaan jostain muualta.Millaisia kokemuksia teillä on Brondasta? 

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.