TÄMÄN PÄIVÄN KEHYSTRENDIT MENNEILTÄ VUOSIKYMMENILTÄ

huhtikuuta 30, 2017
Muotitrendit kiertävät vuodesta toiseen, milloin muodissa on 70-luvun tyyliin sopivat leveälahkeiset housut tai 80-90-lukujen olkatopatut collegepaidat. Vanhoihin trendeihin tuodaan vaan jotain sitä hetkeä ja aikakautta kuvastavaa yksityiskohtaa.  Inspiration Dayssa pääsin yhteistyössä Instrumentariumin kanssa tutustumaan heidän tämän hetken silmälasi- ja aurinkolasitrendeihin.


Yksi Instrun aikaa seuraavista merkeistä on Heritage. Heritage on italialainen kehys- ja aurinkolasibrändi, joka edustaa ajatonta tyylikkyyttä. Brändin perustana on aito käsityötaito, ainutlaatuiset yksityiskohdat sekä tekninen viimeistely. Spectacles of time –mallisto on hakenut inspiraationsa menneiltä vuosikymmeniltä. Mallisto on upea yhdistelmä nostalgiaa ja modernia muotokieltä. Malliston kehykset ja aurinkolasit on valmistettu kiiltävästä asetaatista ja sen kuviot jäljittelevät luonnon kauneimpia ja puhtaimpia elementtejä. Spectacles of time malliston kehykset ja aurinkolasit on kaikki valmistettu Italiassa kuuluisalla Mazzuchellin tehtaalla.

No mitä mieltä minä olin näistä malleista? Rehellisesti sanottuna, mitkään näistä kehyksistä eivät oikein näyttäneet minun päässä omannäköisiltäni. Kuitenkin jos mietin tällä hetkellä käytössäni olevia lempiaurinkolasejani, on niissä hyvin paljon samaa muotokieltä kuin näissäkin. Tyyli vain on hyvin erilainen. Eli tosin sanoen kyse miksi ne ei näyttänyt omalta, ei johtunut mallista. Oma tyylini on urheilullisempi ja liian naiselliset kehykset (minun mielestä liian naiselliset, toiselle ne voi olla jopa maskuliiniset; mielipideasia) eivät vain toimi minulla. Olen muutamat ns. tyylikkäämmät aurinkolasit ostanut, mutta tuolla ne kaapissa ovat käyttämättöminä.  Toisaalta, jos vaikka olisin saanut näihin kehyksiin yhdistettyä punertavat tai pinkit peililasit, olisi ne heti olleet heti muy bueno.

Se, että kehykset näyttävät hyvältä ei yksistään riitä, vaan niiden pitää myös tuntua omilta. Sellaisilta, jotka ovat osa sinua, eikä sinun tarvitse muuttua osaksi niitä. Kaikessa esteettisessä mielestäni pitää olla jotain särmää. Oli se sitten nahkatakin kanssa pitsipaita, modernissa sisustuksessa antiikkinen nahkasohva tai klassisissa kehyksissä modernit linssit. Monesti olen aurinkolaseja ostaessani suoraan vaan kävellyt sinne aurinkolasihyllyjen luokse, ja tuskaillut, kun sieltä ei omalta tuntuvaa mallia löydy. Kunnes viime kerralla löysin täydelliset kehykset silmälasipuolelta, joihin sai myös aurinkolasilinssit (saa myös ilman vahvuuksia) ja kokonaan uudet mahdollisuudet aukesivat.Millaiset lasit olisivat juuri sinun tyyliset? 
Olisiko ne enemmän klassisemmat vai kenties sporttiset?

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Instrumentariumin kanssa. 

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.