TAPAKSIA KÄPYLÄN PARK HOTELLILLA

huhtikuuta 01, 2017
Ihana viikonloppu, enpä muista milloin viimeksi olen ollut näin onnellinen viikonlopusta. Odotin kovasti tuota työharjoittelua ja toivoin siitä tulevan antoisat kolme viikkoa, mutta toisin kävi. En muista milloin viimeksi kolme viikkoa on saanut minut näin rikki, kaikki aikaisemmat vahvuuteni olivatkin heikkouksiani. Onneksi tämän kaiken keskellä on ollut ihana ystävä, joka on huolehtinut jaksamisestani. Kävimmekin torstaina tutustumassa Käpylä Park Hotellin ravintola Puiston tapas-iltoihin.

Olen joskus käynyt muutaman kerran heittämässä siellä tarjoilukeikkaa, tuolloin ravintola oli "perinteinen" ala carte-ravintola. Nyt ravintolan konsepti oli muuttunut, ja iltaisin tarjolla oli enää tapaksia. Tapakset ovat helppoja valmistettavia ja tarjoiltavia, joiden makukin suurimmaksi osaksi on vakaa. Manchego-juusto ja chorico-makkara kun tulevat valmiina. Tapaksien maut olivat ihan hyviä, mutta esimerkiksi ystäväni tilaamat chilikatkaravut maistuivat vetisiltä ja tuntui, kuin niihin olisi vain lisätty sitä valmista chilikastiketta, joka maksaa sen euron litralta. Jos katkaravut olisi lämmitetty pannun kautta, olisi pienellä vaivalla tapaksesta saatu oikeasti maukkaampi.  Lisäksi samojen tapasten koot vaihtelivat. Ystäväni annos oli paljon isompi kuin omani.

Tapakset vaativatkin rinnalle hyvän viinin. Espanja, tapasten kotimaa, on yksi euroopan parhaimmista viinimaista, joten viinilistan olettaisi olevan hyvä, kenties jopa yllättävä tai ainakin sen olettaisi olevan olemassa.  Kysyttäessä valkoviiniä, tarjoilija ei ollut edes varma, että onko heillä valkoviiniä. Kuulemma oli sopimukset vielä vaiheessa. Rose-viiniäkin kyselimme, mutta sitä ei ollut saatavilla. Rieslingiä kuitenkin löytyi yksi pullo, joka ei todellakaan ollut sopiva vaihtoehto mausteisille tapaksille. Vaikkakin viininä oikeanlaisen ruuan kanssa olisikin ollut oikein hyvä viini.
Palvelu oli outoa. Jouduin pitkään miettimään palvelua kuvailevaa ja sopivaa sanaa, sillä huonoa se ei suoranaisesti ollut, eikä kyllä hyvääkään, oikeastaan sitä ei ollut, mutta kuitenkin pakkohan sitä oli olla, jotta saatiin juomat ja ruuat nautittua. Hintatasokin oli vähän outo. Tapakset maksoivat 3-5 euroa kappale, mikä oli ihan ok hinta esim. Manchego-juustosta, mutta vetisistä katkaravuista se oli liikaa. Lisäksi tarjolla oli salaattipöytä, josta löytyi perus tomaatin, kurkun yms lisäksi perunasalaattia. Tälle pöydälle hintaa olisi tullut lisää 8,5€, joten ei ollut sen arvoinen. Viinipullo maksoi 40 euroa, eli ihan mukava hinta, mutta siitä kai oli osa vähennetty, koska pullo kannettiin itse pöytään ja kaadettiin. Vesi ja leipä kyllä sitten perästä tuotiin pöytään.

Ravintolan pitkät terassi-ikkunat Käpylän bulevardille antavat ravintolalle paljon potenttiaalia ja pienillä jutuilla ravintolasta voisi saada paljon tunnelmallisemman, nyt ravintola tuntui sekoitukselta huoltoaseman ravintolaa ja tapas-ravintolaa, jonne oli unohtunut ala carte -ravintolan välineistöä. Tällaisenaan en suosittele jatkoon, mutta koska paikkana niin ihana, niin toivottavasti jatkossa konseptia kehitetään parempaan suuntaan.

Onko teillä muilla jo kokemuksia tästä ravintolasta?

Kuvat: Minä & Satu Koo

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.