MAAILMAN PARAS HAMPURILAINEN

toukokuuta 25, 2017
Jos unohdetaan suoraan kaikki McDonaldsin, Hesburgerin ja vastaavien pikaruokaloiden hampurilaiset, ja keskitytään vain ravintoloiden hampurilaisiin, on kokemukset olleet keskinkertaisia. Kaikista on maistanut läpi, miten raaka-aineet ovat vähintäänkin puolivalmisteita. Pihvit ovat niitä pakkasessa pidempään olleita, jotka on edellisenä päivänä otettu sulamaan. Majoneesi maistuu samalle kuin ruokakauppojen halpismajoneesit. Hampurilaisen välistä löytyy muutama nuukahtanut jenkkisalaatinlehti ja viipale tomaattia. Tänään kuitenkin maistoin vihdoinkin oikeasti hyvän hampurilaisen Friends&Brgr:ssa.Friends&Brgr:ssa sämpylät leivotaan itse, liha jauhetaan omassa keittiössä ja valmistetaan tuoreena ja ranskalaisetkin tehdään itse, eivätkä ne tule pakkastepussista. Raaka-aineet ovat tuoreita ja ne hankitaan tuottajilta, joihin ravintola luottaa. Lisäksi moni annos on saatavana täysin lisäaineettomana. Vaikka nämä annokset eivät ole mitään diettiruokaa, ei näiden voi sanoa olevan epäterveellistä ruokaa. Mutta terveellisyyshän ei yksin riitä, sillä jos menee hampurilaiselle, niin kyllä se maku on terveellisyyttä tärkeämpi. Kaikista parasta on, kun molemmat saa samassa paketissa.

Valitsin Classic Brgr:n, joka sisälsi pihvin lisäksi Jukolan Aito -cheddarjuustoa, suomalaista tomaattia, sipulia ja salaattia. Tavallisen sipulin vaihdoin kuitenkin karamellisoituun sipuliin pientä lisämaksua vastaan (0,5€). Lisäksi hampurilaisen välistä löytyi sinappia, ketsuppia. ja itsevalmistettua Friend’s Mayo -majoneesia. Ateriana hampurilaisen seuraksi tuli itsetehdyt ranskalaiset. Ranskalaiset valmistetaan tuoreista perunoista lähtien itse, enkä olo kuullut, että mikään muu hampurilaisia myyvä ravintola tekisi niin, ainakaan tähän hintaan. Ateriaan kuului tietysti myös juoma. Koko setti maksoi 12€. Hinta-laatu-suhde oli enemmän kuin kohdallaan.Hampurilainen oli paras ikinä syömäni hampurilainen. Se ei maistunut kärähtäneeltä, eikä pihvi ollut kuiva. Salaatti maistui salaatilta ja oli vihreää. Ja karamellisoitu sipuli toi juuri sopivaa makeutta burgeriin. Hampurilainen ja ranskalaiset olivat hyvänkokoiset minulle, ei jäänyt nälkä, eikä tullut ähky. Tosin iso mies saattaisi joutua ottamaan lisäpihvin hampurilaiseen kolmen euron hintaan.

Tästä tuli kyllä ehdottomasti suosikkihampurilaispaikka. Eikä tämä ole mikään maksettu mainos, vaan ihan omalla rahalla maksoin ruuat. Tosin jos Friends&brgr:n porukkaa sattuu lukemaan tätä, en yhtään pahastu kutsusta maistelemaan muitakin hampurilaisia, sen verran herkkua oli. 
Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.