KOLMEN RAAKA-AINEEN TUOREPUURO

Aamut ovat minulle hirveän vaikeita. Joskus minulta hyvinvointikyselyssä kysyttiin, että nousenko heti herättyäni ylös. Ensiksi en ollut varma, että oliko kyseessä vitsi, mutta ihan tosissaan oltiin. Nauratti ajatus, että minä pomppaisin heti herättyäni pystyyn. Minulla menee aina vähintään se parikymmentä minuuttia ennen kuin tajuan mistään mitään. Tämä tietysti aiheuttaa sen, että aamut ovat aika hektisiä ja mihinkään ylimääräiseen ei ole aikaa. Aamupalaa en halua jättää väliin (kuka nyt ruokailua haluaisi jättää väliin), mutta aamupuuron keittelemiseen ei ole aikaa. Sitä varten olenkin kehittänyt superiisipiisin tuorepuuron.


Puuroa varten tarvitset vain kolmea raaka-ainetta: kaurahiutaleita, chia-siemeniä ja kauramaitoa. Olen testannut vaaleita ja tummia chia-siemeniä, ja tullut siihen tulokseen, että tummat Cocovin siemenet ovat parhaimpia. Ne turpoavat hyvin ja antavat siten puurolle hyvän rakenteen.

Kaurahiutaleita 4 dl
Cocovin Chia-siemeniä 4-5 rkl
Kauramaitoa 5 dl

Kaikki aineet sekoitetaan vain keskenään astiaan, joka laitetaan yön yli muhimaan jääkaappiin. Rakastan korvapuusteja, joten olen maustanut puuron kardemummalla ja kanelilla, jolloin se maistuu 90% samalta kuin korvapuustit.  Ohjeesta tulee 3-4 annosta puuroa.

Olen nyt pyrkinyt luopumaan muovista mahdollisimman paljon, joten valmistan puuron lasiseen säilytysastiaan, jonka saa suljettua ilmatiiviisti. Puuro säilyy hyvin viisikin päivää jääkaapissa.
Puuron päälle olen laittanut banaania, josta se saa makeutta. Marjat sopivat hyvin myös, ja jos marjojen kanssa kaipaa vähän lisämakeutta, voi päälle lorauttaa vähän hunajaa. Ja koristeeksi päälle Mehiläisen siitepölyä, josta saa B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B3, B6, B9), A-, C-, D- ja E-vitamiineja, koentsyymejä, kasvisteroleja, bioflavonoideja, 31 eri rasvahappoa, DNA:ta, RNA:ta ja jopa 60 eri mineraalia (mm. barium, boori, kalsium, kupari, kulta, jodi, rauta, mangaani, fosfori, kalium, seleeni, pii, rikki, natrium ja sinkki).

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta aamuihmisiä? 
Vai onko muillekin aamut "vähän" vaikeita? 


* Yhteistyössä Cocovi

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.