GARNIERIN SKIN ACTIVE LUONNONMUKAINEN KOSMETIIKKA

heinäkuuta 23, 2017
Sain Buzzadorin kautta testiin erilaisia Garnierin tuotteita, joista muutama herätti erityisesti mielenkiinnon. Näiden tuotteiden etiketeissä kerrottiin tuotteiden olevan lähes täysin luonnollisista raaka-aineista valmistettuja (~96%).  Garnier tuotemerkkinä ei ensisijaisesti herätä ajatuksia luonnonkosmetiikasta, joten päätinkin tutustua tarkemmin luonnonkosmetiikan kriteereihin ja siihen, miten nämä tuotteet sopivat kriteereihin. INCI-listan tutkiminen ei ollutkaan ihan helppo juttu tällaiselle aloittelijalle.
Luonnonkosmetiikkaan on olemassa monia eri sertifikaatteja. Euroopassa sertifikaattien kattojärjestö on COSMOS, jonka ohjeistuksia luonnonkosmetiikasta käytin vertailukohteena. Lyhykäisyydessään luonnonkosmetiikassa vähintään 20% raaka-aineista tulee olla luomua. Tämän vuoksi Garnierin tuotteita ei voi verrata luonnonkosmetiikkaan. Helpostihan luonnollisia raaka-aineita sisältävät kosmetiikkatuotteet sekoitetaan luonnonkosmetiikkaan. Luonnollisuus ja luonnonmukaisuus ovat kuitenkin aina parempi vaihtoehto kuin täysin synteettiset raaka-aineet.

Olen nyt käyttänyt lähes täysin luonnonkosmetiikka (poikkeuksena Malu Wilzin valokynä), joten jännitti, että miten iho reagoi näiden käyttöön. Näin reilun viikon perusteella ainakaan mitään ihmeellistä reaktiota ei ole tullut. Tosin pientä finniä on hieman normaalia enemmän, mutta se voi johtua myös hormonikierukasta, joka on nyt ollut minulla pian kaksi viikkoa. Vaikka hormonikierukan vaikutuksen pitäisi olla paikallinen, eikä esimerkiksi vaikuttaa juurikaan mielialoihin, niin olen kyllä huomannut vaikutusta mielialoihin. Joten pikkufinnit voivat selittyä silläkin.
Tuoksu molemmissa kosteusrasvoissa on miellyttävä ja mieto, mutta mikäli on tottunut käyttämään tuoksuttomia tuotteita, saattavat nämä aiheuttaa oireita. Kosteusrasvat imeytyvät suhteellisen hyvin, mutta niiden kosteutus ei riitä erittäin kuivalle iholleni. Olen lisäksi käyttänyt Mossan  Vitamin Oil coktailia ja kosteuttavaa BB-voidetta. Puhdistusgeeli oli ehdoton suosikkini näistä, ja sitä voisin käyttää säännöllisemmin, sillä se ei kuitenkaan jää vaikuttamaan iholle, vaan sen tarkoituksena on puhdistaa kasvot.

Itse Garnierin sivut olivat joko todella suppeat, eivätkä oikeastaan juurikaan antaneet tietoa tuotteista tai sitten ne olivat niin epäselvät, etten löytänyt tietoa. Kyseiset tuotteet olivat tarkoitettu herkälle iholle. Hinnaltaan nämä tuotteet vastaavat normaalia Garnierin hintatasoa (Sokoksen verkkokauppa), eli tuotteet maksavat yleensä 5 euron molemmin puolin.


Käytettekö luonnonkosmetiikkaa vai 
riittääkö teille kosmetiikassa luonnonmukaisuus?


*Tuotteet on saatu testiin Buzzadorin kautta.

8 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia olet tuotteista napannut, niin kesäinen fiilis tulee näistä :) Garnier on yllättänyt mut positiivisesti viime aikoina, sain itsekin Buzzadorilta paketillisen Garnier tuotteita ja oon ollut ihan super tyytyväinen niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli aika ihana paikka kuvaillakin. :) Garnier on mennyt paljon parempaan suuntaan, toivottavasti kehitys jatkuu vastaavanlaisena.

   Poista
 2. Itselleni on riittänyt luonnonmukaisuus, mutta olen miettinyt kyllä luonnonkosmetiikkaa. Ihoni on hyvin vaikea, sillä minulla on finnejä ja näppylöitä melko runsaasti, ja olisi jo korkea aika saada tasapainoa tähän ihoon.

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla luonnonkosmetiikkaa, jos kaikki muut keinot on jo kokeiltu. Itselläni ainakin ihottumat ovat häipyneet kokonaan luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni.

   Poista
 3. Olen sekäkäyttäjä ja käytän sekä luonnonkosmetiikkaa, että perinteistä kosmetiikkaa sekaisin. Geeliputsarit ei muutenkaan ole mun juttu, joten taidan tuonkin jättää kauppaan, mutta noita voiteita voisi kyllä kokeilla!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiteet tuoksuivat kyllä ihanilta, joten jo pelkästään sen vuoksi kannattaa kokeilla :D

   Poista
 4. Garnierin suhteen mulla on aina ollut vähän semmoinen ristiriitainen olo, mutta nyt kyllä täytyy sanoa että melko vakuuttavia tuotteita on näkynyt viime aikoina heiltä. Itse sain vähän erilaisia Garnier-tuotteita Buzzadorilta joten kiva lukea näistä muistakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankun joskus, ennekuin olin sen enempää perehtynyt kosmetiikkaan, Garnierin mainokset antoivat kuvan todella luonnonmukaisista tuotteista. Sitten kun ymmärsi vähän edes noista INCI-luetteloista, niin tajusi, että mainonta ja todellisuus ei ihan kohdannut :D Nyt onneksi Garnier on myös käytännössä mennyt kohti luomaansa imagoa. :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.