TALL SHIPS RACE 2017 TURKU

Tall Ship Races alkoi eilen Turussa ja kävin tutustumassa laivoihin sekä fiilistelemässä meritunnelmia. Voi kuinka olisinkaan halunnut napata yhden niistä purjelaivoista, ottaa rakkaimmat ystävät mukaan ja seilata uusiin seikkailuihin. Ehkäpä joku päivä minulla on oma purjevene.
The Tall Ships Races on kansainvälinen suurten purjelaivojen purjehdustapahtuma. Kilpailu järjestetään kerran vuodessa eri puolilla maailmaa. Joka neljäs vuosi kisataan Itämerellä. Vähintään puolet laivojen miehistöstä on sääntöjen mukaan oltava 15-25-vuotiaita. Sail Training International ja Turun kaupunki järjestävät The Tall Ships Races 2017 tapahtuman Turussa. Tapahtuma on yksi Suomi 100 -juhlavuoden kohokohdista. Vuoden 2017 kilpailu alkaa Ruotsin Halmstadista, josta alukset purjehtivat Kotkaan ja sieltä Turkuun. Suomesta alukset jatkavat Liettuan Klaipedaan ja sieltä Puolan Szczeciniin, joka on kilpailun päätesatama.

Alunperinhän minun piti mennä Kotkaan jo tutustumaan laivoihin, mutta universumi oli sitä mieltä, että sinne en pääse. Ensiksi hajosi auto, sen jälkeen jouduin kipujen takia sairaalaan. Onneksi eilen pääsin Turkuun, vaikkakin kipuja oli. Olin niin hurmiossa kaikesta, että ehkä kivut eivät tuntuneet niin paljon, tai olen saanut hyvät lääkkeet.

Muutamiin laivoihin kävin tutustamassa, ja niistä tulee myöhemmin oma postaus, mutta laivojen lisäksi oli mahtavaa tavata ihmisiä ympäri maailmaa ja hieman ehkä kateellisena kuunnelle heidän seikkailujaan merillä. Olisin päässyt yhden laivan mukaan Liettuaan, mutta hitto kun olin sopinut jo töitä sille ajalle. Vaikka sää ei eilen pahemmin suosinut muutamaa aurinkoista hetkeä lukuun ottamatta, kaikki olivat hyvällä tuulella.  

Laivojen lisäksi alueella oli vaikka mitä tapahtumaa, mutta minun suosikit olivat Ville Viking ja Iines, ihana pieni pullea poni. Villellä oli kyllä aina nähdessä niin kovat jamit päällä, että kateeksi kävi. (Ville bailaamisesta tulee vielä viikon lopun aikana videota Youtubeen) Välillä hän halaili lasten kanssa ja kerkesi jopa ottaa selfien minun kanssa.  Sitten oli Iines, juuri sellainen poni, jollaisen haluaisin itselleni, jos minulla olisi vain tilaa tallille (ja ehkä vähän lisää rahaakin tarvitsin). Kaiken keskellä oli ihana pysähtyä joen varteen nauttimaan lasillisen tapahtuman nimikkoviiniä.

Tall Ships Race 2017 on pysähtynyt viikonlopuksi Aurajoen rantaan. Alueelle on ilmainen pääsy, mutta muutamiin laivoihin (museoalukset) on sisäänpääsymaksu. Useimpiin suuriin ja keskikokoisiin aluksiin pääsee tutustumaan maksutta. Jokaisen aluksen kapteeni määrittelee itsenäisesti aluksensa päivittäiset aukioloajat. Niistä ilmoitetaan erikseen alusten sisäänkäyntien vieressä olevissa tauluissa. Tapahtumasta saa lisätietoa TurunTall Ships Racen sivuilta. Sunnuntaina klo 14 alukset alkavat irrottautua ja suuntaavat kohti Liettuaa. Suosittelen hyppäämään jonkun risteilylaivan kyytiin ja lähtemään ihailemaan laivojen lähtöä merelle. Tosin ihailu oli melko tyyristä, sillä katsoin Parade of Sails -risteilyjen maksavan jotain 50 euron molemmin puolin.
Kuinka moni teistä aikoo suunnata 
vielä viikonlopun aikana Turkuun? 

8 kommenttia:

 1. Hieno tapahtuma tuo The Tall Ships Race. Kävin siellä aikoinaan Turussa opskellessani. Turku on muutenkin mahtava kesäkaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurajoen ranta on kyllä yksi ehdottomista kesäpaikoista.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus, tästä aiheesta ei itselläni olekaan juuri tietoa ennestään :) Jospa sitä joku kerta eksyisi tuonne ihmettelemään maailman menoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään hirveesti ymmärrä noista tekniikoista, mutta rakastan merta ja seilaamista siellä. :D

   Poista
 3. Niin ihanan näköistä! Itsellä olisi tavoitteena viikonlopun aikana ehtiä paikanpäälle ihailemaan näitä laivoja :)

  VastaaPoista
 4. Kävin itsekin tuolla pyörähtämässä lauantai aamupäivällä ja upeita aluksia oli jokivarsi täynnä ja mukavaa tunnelmaa myös :) Tall ships races on aina kesän kohokohta niin vuosina kun laivat tänne Turkuun saadaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi vaan, että laivat tulevat vain joka neljäs vuosi Itämerelle, seuraavaa kertaa taas saadaan odottaa. Paitsi, jos tekee matkan sille merelle, missä ne vuoden päästä ovat. :D

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.