Viinijoogassa

Jooga merkitsee minulle hetkeen pysähtymistä, rauhoittumista ja ympäristön aistimista. Pysähdyn kuuntelemaan omaa hengitystä ja erilaisia tuntemuksia kehossani. Kun tähän hetkeen lisätään viini, lopputulos on vähintäänkin mielenkiintoinen. Pääsin kokeilemaan ensimmäisten joukossa Viinilinnan ja Vennin järjestämää viinijoogaa aina yhtä ihanan Kylli Kukkin ohjauksessa.Minähän rakastan viiniä, ja ainut huono puoli siinä on alkoholi. Sen vuoksi en voi juoda sitä niin paljon kuin haluaisin. Tietysti on olemassa alkoholittomia viinejä, mutta eihän ne ole sama asia. Niissä ei vaan ole sitä samaa makuelämystä, mikä aidossa viinissä on. Vaikka enää en haaveile sommelierin urasta, on kiinnostus viineihin ja ruokakulttuuriin jäänyt isoksi osaksi elämää. Lasillinen viiniä on hetki pysähtymiselle, samoin kuin jooga on. Näiden yhdistyminen ei voi olla kuin mielenkiintoinen kokemus.

Ensimmäinen ajatus oli, että miten ihmeessä jooga ja viini voidaan yhdistää. Ollaanko siellä päälläseisonnassa ja samalla maistellaan viiniä? Ja sopiiko viini ja liikunta nyt oikein yhteen? Eikä varmasti mikään hikiliikunta ja alkoholi ole hyvä idea samaan aikaan, mutta tällä kertaa teimme lempeää Hatha- ja Yin-joogaa. Eikä viiniäkään juotu pullotolkulla, vaan lasillisella viiniä heräteltiin aisteja tunnustelemaan sitä hetkeä. Jokainen sai valita oman maun mukaan Viinilinnan nimikkopuna- tai valkoviiniä. Kaipasin tuolla hetkellä jotain lämmittävää ja lasini täyttyikin kirsikkaisen täyteläisellä italialaisella punaviinillä. Tämä viini oli juuri täydellinen lämmittämään syksyisenä iltana.
Kylli oli ottanut viinin ihanasti osaksi joogaa, eikä se ollut vain jotain mitä maistelimme joogan välissä. Ilman maata, ei viinikään pystyisi kasvamaan, ja sitä samaa energiaa, jota viiniköynnökset imevät maasta, me kasvatimme hengityksen ja kehon kautta. Vaikka jooga olikin rauhallinen, kehoakin heräteltiin erilaisten liikkuvuutta ja voimaa vaativien liikkeiden kautta.

Joogan jälkeen maistelimme vielä muutamia viinejä. Ja maku asioista ei voi kiistellä. Toisille maistellut viinit toivot mehun kielelle, mutta itselleni nämä vähän makeammat herkut (mitä ihmettä, minulle ei makea maistu xD) eivät niin säväyttäneet.Viinijoogan jälkeen mieli oli rentoutunut ja aistit heränneet nauttimaan siitä hetkestä. Tosin pakko myöntää, että mieli kyllä vähän haaveili matkasta auringon lämmittämälle viinitilalle Italiaan, tai Ranskaan, tai Chileen tai Espanjaan, tiedät kyllä…

Viinilinna ja Venn tulevat järjestämään vielä viinijoogia, joten kannattaa ehdottomasti seurata Viinilinnan Facebook-sivuja. 

Miltä teistä viinijooga kuulostaa?

6 kommenttia:

 1. Kiireiselle pienen lapsen äidille olis kyllä mahtavaa. :D Liikuntaa ja lasillisella käynti samassa, hyvin tehokasta ajankäyttöä siis.

  VastaaPoista
 2. Mikä idea!? Voiskohan tän soveltaa jotenkin vaikka ruokaankin? :-D

  VastaaPoista
 3. Ei vitsi miten hauskalta idealta tää kuulostaa! Kaikkea sitä keksitäänkin :D Jos joogaisin ja tykkäisin viinistä niin ehdottomasti haluisin kokeilla :P

  VastaaPoista
 4. Hauska idea! Tällaista pitäisi päästä kokeilemaan joskus :)

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Kuulosti kyllä hyvälle tällainen yhdistelmä! :)
  Lasi viiniä kiireen keskellä on mustakin sellainen rentouttava pysähtyminen mitä sinäkin kirjoitit. Ja kun siihen lisätään jooga, niin yhdistelmä kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. :)

  VastaaPoista
 6. Ah, viinijooga vaikuttaa ihan täydelliseltä :D

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.