Helppoa ruokaa & matkavinkkejä Wieniin?

lokakuuta 21, 2017
Pitkä viikko jo takana ja tänään vielä kalenteriin on merkitty ohjelmaa. Harjoittelu Meilahden sairaalassa on ollut mahtavaa, mutta pakko sanoa, että oma elämänkatsomus on mennyt uusiksi, tai ainakin saanut paljon uusia näkökulmia. Välillä vaan on kiva päästä ruuanlaitoissa helpommalla. Kaupassa en ole kerennyt käymään, ja mitäpä siellä käymään, kun ei pahemmin kerkeä kotona olla niitä syömässä. Jääkaapista löytyi vain perusjuttuja, vähän kurkkua, salaattia ja juustoa. Onneksi Santa Maria oli muistanut minua heidän uutuuksillaan ja sain tehtyä tortilloja. Maailman helpointa ruokaa ja hyvää. Ei ehkä kaikista terveellisintä, mutta ei myöskään kaikista epäterveellisintä. Tykkään muutenkin käyttää hedelmiä ruuanlaitossa, joten tämä mango-papaijasalsa istuu minun makuun erinomaisesti. Tässä ei muuten ole käytetty tomaattia, joten taitaa olla ainut valmissalsa, joka sopii tomaattiallergisille.Resepti näihin tortilloihin
Kariniemen Lime-korianteri broilerin filesuikaleita
Santa Marian Mango-papaijasalsaa
Parma Reggiano-juustoa
Ranskankermaa
Salaattia
Kurkkua


Marraskuussa joudun lähtemään käymään Tukholmassa. Enpä olisi ikinä uskonut, että sanon joutuvani lähtemään Tukholmaan, mutta tällä kertaa itse Tukholmassa olosta tuskin tulee kovin mukavaa. Parasta reissussa on kuitenkin laiva ja ruoka. Ryyppyreissua tästä risteilystä ei tule, sillä olen pakettiauton kanssa liikenteessä, mutta aion niin nauttia ruuasta. Lähden taas Silja Seranadella, ja tälle reissulle on pöytävaraus Bon Vivant-ravintolaan. Voi vitsi, niitä herkkuja ei meinaa malttaa odottaa. Mutta vielä reilu kolme viikkoa taitaa olla siihen. Onneksi aika tuntuu lentävän siivillä, joten eikähän tuokin aika mene nopeasti.


Jouluksi haluaisin pienen matkan tehdä jonnekin. Kovin pitkään matkaan ei ole rahaa, mutta vähän olen saanut säästöön, joten joulunpyhät voisi viettää jossain muualla. Kovasti tekisi mieli lähteä Wieniin. Siellä olisi joulutori ja kuuluisaan Wienin oopperaankin olisi ihana päästä. Ja syödä Sacher-kakkuja.

Onko teillä vinkkejä edullisista mutta hyvistä hotelleista Wienissä? Ja muita vinkkejä Wieniin?
Tai minne matkustaa joulunpyhiksi?


Muistathan, että huomiseen asti aikaa osallistua Viini ja Ruoka 2017 -messujen lippuarvontaan! Sain lisää lippuja arvottavaksi, joten nyt arvon 2x2 lipun paketit. Arvontaan pääset osallistumaan tästä! 

*Salsa saatu blogin kautta

3 kommenttia:

 1. Ravintolasuosituksena: https://www.instagram.com/merakvienna/ (löytyy myös facesta), jossa ruoka (bosnialaista?) oli hyvää ja edullista sekä paikka viihtyisä ja ystävällinen henkilökunta. Olimme viime viikolla Wienissä ja yövyimme Mercure Wien Westbahnhofissa, jossa huoneet ihan kivat ja aamupala runsas. Vanhaan kaupunkiin oli hotellilta kolmisen kilometriä, mutta ratikka kulki melkein viereistä, joten sijainti ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko tuo hotelli lähellä juna-asemaa, josta kulkee yhteys lentokentälle? Eräs ystäväni suositteli sitä aluetta. On kuulemma juuri helppo liikkua kaikkialle, vaikkei ihan keskustassa olekaan.

   Poista
  2. Juna-asema lähellä ja tosiaan ratikalla oli helppo hotellilta kulkea joka suuntaan :) Päivän ratikkalippu ei paljoa maksa. Ladattiin puhelimeen sovellus ja yhdestä puhelimesta ostettiin kaikille liput: löyty apista jokaisen omalla nimellä. Onneksi oli mukana pankin lukulista, niin onnistu helposti.

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.