Viinien matkassa + Kirja & Viini ja ruoka-messujen lippuarvonta

Kaiken tämän kiireen keskellä haaveilen vaan pääsemisestä jonnekin ihanaan paikkaan. En valita, sillä nautin todella siitä mitä teen ja toteutan edelleen unelmaani. Päivä päivältä olen varmempi, että olen oikealla tiellä, mutta tämä tie ei aina ole helppo kulkea. Välillä vaan olisi ihanaa päästä jonnekin pois. Jonnekin missä aurinko paistaisi ja elämä olisi ainakin hetken helppoa.

Kiitos SF Studios ja Basso, että pääsin edes hetkeksi jonnekin sinne missä paistaa aurinko ja viinitarhat vihertävät. Viinitilamme Ranskassa-elokuva vei mielen hetkeksi Ranskan vehreille viinipelloille, joilla olisi voinut vaeltaa pidempäänkin. Katsoessa lähes kaksi tuntia elämää viinin keskellä, sai aikaan tunteen, että tuonne on päästävä itsekin. Mikä voisikaan olla rentouttavampaa kuin talloa viinirypäleitä ja tuntea kuinka ne pusertuvat varpaiden välissä. Ja lopulta nauttia täydellistä viiniä, jota on ollut itse valmistamassa. Ehkäpä vielä joku kerta pääsen itsekin korjaamaan satoa… Jos sinäkin kaipaat viinipeltojen keskelle, eikä matka Ranskaan tai Italiaan, pääsee viinipeltojen keskelle elokuvateattereissa 13.10 alkaen.
Sitä ennen onneksi taas on tulossa Kirjamessut ja niiden yhteydessä on myös Ruoka ja viini-messut. Nämä messut järjestetään Pasilassa Messukeskuksessa 26.-29.10.2017. Monet messuthan ovat vuodesta toiseen hyvin samankaltaisia, mutta näiden messujen kohdalla tilanne on hieman toinen. Vaikka kirjamessuilta löytyykin vanhojakin teoksia, on messut täynnä uusiakin lukukokemuksia. Viini ja ruoka-messut puolestaan ovat pitkälti samaa kuin joka vuosi, mutta kukapa ikinä kyllästyisi hyvään ruokaan ja pehmeän hapokkaaseen viiniin? En ainakaan minä. Pääsenkin tänä vuonna taas osallistumaan messuille bloggaajana ja sen lisäksi saan mahdollisuuden arpoa blogissa 2 lippua Kirja- sekä Viini ja ruoka-messuille. Samalla lipulla pääsee siis molempiin.  

Yksi onnekas siis voittaa 2 lippua ja arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän mikä on sinun lempiruoka, -viini tai -kirja?  Arvontaan on aikaa osallistua sunnuntaihin 22.10.2017 klo 18 asti. Liput toimitan sähköpostitse, joten muistathan laittaa kommenttiin sähköpostin
ps. Mulla on niin huono omantunto, kun blogi on jäänyt vähän muun elämän jalkoihin, mutta toivottavasti jaksatte hetken odottaa. Viimeisiä kuukausia koulukiireiden kanssa viedään ja tammikuussa alkaa jo maaliviiva häämöttää, vaikka vielä vähän matkaa siihenkin on... 

22 kommenttia:

 1. Lempiviinini on Bollinger. tanja.lintunen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 2. Pistitpä pahan kysymyksen :)
  Lemppariruuakseni kruunaan lihaperunasoselaatikon.
  haaruhainen@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Lempiruokani on lasagne :) Mukana arvonnassa!
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 4. En ole vielä löytänyt sitä lemppari viiniä. Etsin ja kokeilen vasta :)
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Nuo elokuvan maisemat näyttävät niin houkuttelevilta, matkakuume vain pahenee :) Näin syksyllä maistuu punaviini, The Original M8 on viimeaikaisin suosikkini ja sopiva myös opiskelijabudjetille.

  muoviruusut@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Rakastan saksalaisia viinejä :)
  designkuvajanette@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Mulla vaihtelee nuo lempparit niin paljon. Tällä hetkellä kuitenkin lempiruuaksi voisin sanoa tonnikalasalaatin.

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
 8. Vaikea valita lempparia. Stanislav Lemin Kyberias oli aikoinaan suosikkikirja, otin sen juuri yöpöydälle uudelleen luettavaksi saa nähdä onko yhä vaikuttava.

  Hilppa.tuomola(ät)mail.com

  VastaaPoista
 9. Pastaruuat ovat lemppareita =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 10. En osallistu arvontaan (mulla on muutto just samana viikonloppuna, harmi tuo ajankohta), mutta vastaan silti:
  -Lemppariruoka tällä hetkellä on pestopasta
  -Lemppariviini on kylmä valkkari, mieluiten italialaista luomua (esim Custoza)
  -Lempparikirjat kautta aikojen on Harry Potterit.

  VastaaPoista
 11. Viineistä Kalifornialaiset ovat omaan mieleen :) Ruoista taas käännyn italialaisen puoleen :)
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Lempirypäle on ollut Gewürztraminer (saatan olla tosin pikkuisen kyllästynyt sen täyteläisyyteen! :) ), ruoka voisi olla Pentti Saarikoskea lainaten, proosallisesti "peruna ja kastike", kolme kirjaa joihin palaan ovat Gary Snyderin Erämaan opetus, Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo sekä Paavo Rintalan Keskusteluja lasten kanssa.
  Terv. Kaisa kaisa.illukka@aalto.fi

  VastaaPoista
 13. Lemppariviini/-rypäle tällä hetkellä on riesling kuivana tai puolikuivana.

  sannapupu@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Lempiviinini on Syrah kera Gouda juuston. tanja.lintunen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 15. Hyvä nebbiolo ja tryffelirisotto on parhautta.
  cerastes.cerastes(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 16. Lempiruoka vaihtelee aina vuodenaikojen mukaan, mutta tattirisotto on näin syksyisin intohimoni. terv. Taru tavi@helsinkilainen.com

  VastaaPoista
 17. Syysillat kruunaa ihana pehmeät Amaronet <3 Mitä voisin syödä päivittäin, olisi itsetehdyt karjalanpiirakat :) Ja Torey Haydenin kirjat vie aina mennessään! -Hanna-Riikka-
  hrhaurinen@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Lemppari ruokani on lohikeitto ruisleivän kera :P
  Pete.silvanto@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Aina vaikea valita lemppareita, koska niitä riittää... Mutta viineistä lemppareita on chileläiset ja kuha hyvän kastikkeen kera on aina ihanaa kalaruokaa.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Lempiruoka on sitruunarisotto. Annes82(at)yahoo.com

  VastaaPoista
 21. Avokadopasta:)
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 22. Voittajat on arvottu ja heille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Toivottavasti nähdään messuilla!

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.