Viinien ja kirjojen messut

Viime viikonloppuna Messukeskuksessa järjestettiin Viini ja Ruoka – sekä Kirjamessut, joihin pääsin osallistumaan bloggaajana. Messuilla kerkesinkin vierailla kahtena päivänä. Torstaina päätin jättää Kirjamessut vähemmälle, sillä Kirjamessujen puoli oli täynnä koululaisia. Muutamat näistä koululaisista olivat livahtaneet Viini ja Ruoka-messujen puolelle, muuten siellä oli huomattavasti rauhallisempaa.
Torstaina meille bloggaajille olikin järjestetty Viini-lehden puolesta samppanja-tasting, jossa kyllä myös maisteltiin kuohuviinejä. Tastingin ideana olikin pohtia, että onko kalliimpi aina parempi? Vai voiko halvemmista löytyä jopa parempia? Maistelimme muutamaa samppanjaa, kuivaa ja puolikuivaa, joista kuiva oli ehdottomasti paras mielestäni. Kuitenkin kuiva kuohuviini maistui omaan makuuni paremmin kuin puolikuiva samppanja. Tastingin meille piti Viini-lehden Antti Rinta-Huumo, joka avasi samppanja pullot miekalla. Joskus osasin itsekin sen tehdä, mutta muutamaan vuoteen en ole niitä miekalla availlut, joten kovin luottavaisin mielin en nyt lähtisi yrittämään. Mutta jos joku haluaisi lahjoittaa minulle samppanjapulloja, niin voisin harjoitella. Ja valitettavasti kuohuviinipullot ei käy, sillä niissä on yleensä huomattavasti pienempi paine kuin samppanjapulloissa. Ja se paine on oleellinen, jos ei halua juoman sekaan lasin sirpaleita.

Viinilinnan pisteeltä löytyikin paljon hyviä ja erittäin hyviä viinejä. Minulla on vain jokin vanhanaikainen pinttymä siitä, että laadukkaassa viinissä on myös laadukas etiketti, ja pullo näyttää muutenkin arvokkaalta. Yhä useammin viinipullot ovat värikkäitä ja leikkisiä, eikä elegantti ja tyylikäs olisi ehkä oikea sana kuvaamaan pullojen ulkonäköä. Yhden kerran olen ostanut viinipullon, jossa etiketti oli hyvin moderni ja viini oli kyllä ihan hyvää. Sama juttu on kierrekorkkien suhteen. Laadukas viini tarvitsee aidon korkin, mutta oikeasti monessa todella hyvässä viinissä on kierrekorkki. Ehkä pikkuhiljaa pääsen näistä ennakkoluuloistani eroon. Ainakin Viinilinnalla sain maistaa montaa hyvää viiniä, joissa oli kierrekorkki ja kirjava etiketti. Viinilinnalla on kyllä mahtavat tyypit, joten jos mahdollista, käykää ihmeessä heitä moikkaamassa. Ja heiltä voi kysyä neuvoa ongelmaan kuin ongelmaan, no ehkä viiniin liittyviin saa parhaimmat vastaukset, mutta eiköhän muihinkin jotain ideaa löytyisi.

Ruokatarjonta tänä vuonna oli ehkä aikaisempaa suppeampi. Ja sen vuoksi keskityinkin suklaaseen. Goodion raakasuklaat on maailman parhaat. Heidän Chai-raakasuklaa on ollut jo pitkään ehdoton suosikkini, mutta nyt laku-tyrnisuklaa vei kenties ykköspaikan tai ainakin kilpailee vahvasti ykköspaikasta.
Lauantaina aloitinkin aamun WSOY:n järjestämällä Kirjamessujen bloggaaja-aamiaisella.  Valmis aamupala on aina ihana asia, varsinkin kun omassa jääkaapissa kiireisen viikon jälkeen on vain valo. Samaan aikaan sai kuunnella kirjailijoiden tarinoita kirjojen takaa. Kaunokirjallisuuden lukeminen on jäänyt, sillä tenttikirjat ovat vaatineet kaiken ajan. Haluan kuitenkin löytää taas aikaa asioille, joista nautin. Niinpä muutama kaunokirjakin tarttui messuilta mukaan, joista yhden jopa kerkesin jo lukemaan.  Lisäksi muutaman kirjan hyvinvoinninlisäämiseksi tarttui mukaan. Sekä Anthony Bourdainin keittokirja, jota en malta odottaa päästä testailemaan.

Lauantainakin vielä kiertelin vähän Viini ja ruoka-messuilla yhtä postausta varten. Muutamia ihanuuksia löytyikin ja yksi niistä oli joulunpunaiset samppanjapullot. Erinomainen joululahjaidea, jos ei tiedä mitä ostaa, lisäksi näitä on tehty vain 1000 pullon erä, joten välttämättä ihan kaikille niitä ei riitä.

Postaukset näistä tapahtumista tulevat valitettavasti aina vähän viiveellä, mutta jos haluaa nähdä jutut heti, kannattaa seurata minua Instagramissa@mariannukkav. Siellä varsinkin story-puoli päivittyy päivittäin.


Kävittekö te Viini ja Ruoka- tai Kirjamessuilla? 
Millaiset messut teidän mielestä oli? 

*Yhteistyössä Viini ja Ruoka-messut & Kirja-messut 

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.