on
17.5.2018

Arkiaamun aamiainen Pirittassa

 

Aamiaisen sanotaan olevan päivän tärkein ateria. Jokainen ateria on tärkeä, mutta hyvällä aamiaisella on mukavampi aloittaa päivä. Näinä aurinkoisina ja helteisinä päivinä ei huvita istua yhtään sisällä, vaan aamiaisesta lähtien pitää päästä aurinkoon. Hakaniemestä löytyy ihana kahvila-ravintola Piritta, jonka terassilla voi aamiaisen lisäksi nauttia veden liplatuksesta.


 
P1013252
 

En uskalla heittää hukkaan yhtäkään aurinkoista hetkeä

 

Mikä olisikaan täydellisempi tapa aloittaa aamu kuin ravitseva aamupala auringossa kirsikkapuiden kukkiessa vieressä. Aurinko lämmittää ja kukkamekkokin tuntuu liian paljolta. Jos olisin ollut mökillä, olisin valinnut päälleni uimapuvun. Pieni lahdelta puhaltava tuuli viilensi hieman. Moni hakeutuikin varjoon jo aamuyhdeksältä paahtavalta auringolta, mutta kuinka kauan tätä kestää. En uskalla heittää hukkaan yhtäkään aurinkoista hetkeä, sillä on mahdollista, että loppukesän sataa.

 
P1013236
P1013240
 

Aamupalabuffet

 

Leipä oli itsetehtyä, tai ainakin kuohkeutensa puolesta se siltä maistui.

 

Hotellien aamupalat ovat luksusta, mutta harvemmin jaksan kaikkia herkkuja sieltä maistella. Tai ainakin sen jälkeen on hirveä ähky, ja päivän aloitus ei enää olekaan niin mukava. Sen sijaan arvostan perusaamiaisvalikoimia, joka myös Pirittasta löytyi. Oli tarjolla leipää ja sen päälle leikkeitä, juustoa ja vihanneksia. Leipä oli itsetehtyä, tai ainakin kuohkeutensa puolesta se siltä maistui. Puuron sekaan sai valita pähkinöitä, manteleita, siemeniä ja muutamaa erilaista hilloa. Turkkilaisen jogurtin kanssa oli hedelmäsalaattia ja mysliä. Kovempaan nälkään tarjolla olisi ollut vielä pekonia ja munakasta. Aamuiseen herkkutteluun tarjolla oli munkkeja sekä sini- ja valkohomejuustoa. Kaiken tämän kruunasi kupillinen kahvia ja lasillinen täyteläistä appelsiinimehua.

 
P1013241
P1013250
 

Hintaa buffetilla oli 9,50€, joka on noin puolet hotellien aamiaisten hinnoista. Aamiainen on tarjolla maanantaista perjantaihin klo 9-10:30. Viikonloppuisin tarjolla on brunssi.

 

 

P1013260
 

Millainen on teidän hyvä aamun aloitus?
Previous Post

You may also like

Leave a Reply