Haaveissa ulkomaille muutto

Huomaan vuosi vuodelta, miten Suomen talven synkkyys masentaa minua. Eikä kyse ole pelkästään sanonnasta, vaan arjesta selviäminen on tuskaa. Huomaan, kuinka toimintakykyni on laskenut, haluaisin vain nukkua. Tekemättömät työt ahdistavat, mutta minulla ei vain ole energiaa, vaikka aikaa saattaisi ollakin. Aurinkoiset päivät tuovat pienen toivon, mutta niitäkään ei kovin montaa riitä. Talvi on kuitenkin pitkä aika täällä osassa maapalloa ja monta kuukautta vuodesta masentuneena rajoittaa elämää. Haluan elää elämääni täysillä. Haaveilen ulkomaille muutosta, jonnekin missä aurinko paistaa useammin.

Valmistumiseeni on vielä hetki aikaa, mutta päivä päivältä se on lähempänä. Pian onkin alettava miettiä mitä valmistumisen jälkeen. Tietysti työelämä kutsuu, mutta missä. Periaatteessa mikään ei vaadi minua jäämään Suomeen. Lentokoneet voivat tuoda ystäviäni luokseni ja minä voin tulla vierailemaan Suomeen.

DSCF2727

Ajatus ulkomaille muutosta pelottaa. Entä jos ei pärjääkään. Pärjääminen tarkoittaa minulle yhtä kuin työtä, ja sen myötä tullutta taloudellista turvaa. Sopeutumista uuteen ympäristöön en niinkään pelkää, olen kuitenkin sopeutuvainen ja sitkeä ihminen.

Minne haluaisin muuttaa? Italia on aina kiehtonut minua ja siellä ollessani olen tuntenut olevani tietyllä tavalla kotona. Samanlaisen tunteen olen kokenut myös Intiassa, mutta ajatus Intiaan muuttamisesta ei tunnu mukavalta. Arki ilman länsimaalaista ”ylellisyyttä” tuntuu karulta, ja sitä se varmasti olisikin. Ehkä hieman itsekkäästi sanottuna, en halua luopua tietystä elintasostani. Toinen paikka mikä kiinnostaa ja mistä helpommin voisikin löytyä töitä, on Australia. Siellä ei oli ongelmaa kielen kanssa toisin kuin Italiassa, mutta sinne on vaikea saada työlupaa. Etelä-Ranskakin voisi olla hyvä vaihtoehto. En kylläkään puhu ranskaa, mutta ainahan sen voisi opetella.

P1192822
P1192828

Kuuntelen vähän kateellisena tarinoita henkilöistä, jotka kulkevat maailmalla tunteen mukaan. He saattavat asua muutaman kuukauden tai vuoden jossain ja sen jälkeen taas jatkavat matkaa uuteen seikkailuun. Heitä ei rajoita maantieteelliset rajat. Toisaalta kaipaan elämääni tiettyä vakautta, jota minulle tarjoaa koti. Paikka, jonne palata. Loppujen lopuksi nomadin elämä ei olisi minua varten. Minulle onnea on koti, jonne palata seikkailujen jälkeen.

Millaisia kokemuksia ja ajatuksia teillä on ulkomaille muutosta?

8 comments on “Haaveissa ulkomaille muutto

  1. Nuorempana itsekin haaveilin ulkomaille muutosta, mutta se haave jäi toteuttamatta. Lähde ihmeessä seikkailemaan jos siihen tulee mahdollisuus, ei sitten kaduta myöhemmin 🙂

    1. Kyllä, varsinkin nyt kun ulkona on pakkasta parikymmentä astetta, lämpimät ilmat houkuttelevat entistä enemmän.

    1. Onneksi kaikki ei halua lähteä Suomesta pois, muuten Suomi entisestään autioituisi. Ja maailmaa pääsee näkemään matkojenkin muodossa.

  2. Haaveilen aina välillä muutosta ulkomaille. Näin olen tehnyt jo kohta 20 vuotta. Silti se muutto vaan on jäänyt tekemättä. Kotiin on niin helppo jäädä! Olen luultavasti ikuinen haaveilija…

    1. Vähän pelkään, että mullekin saattaa käydä noin. Onneksi veri vetää edes sen verran maailmalle, että ainakin matkusteltua tulee.

    1. No muutto se on lyhyempikin muutto, eikä elämästä ikinä tiedä, onhan se mahdollista, että ajattelee muuttavansa lopullisesti, mutta palaakin takaisin, tai ajattelee, että muuttaa vain vähäksi aikaa, mutta lopulta huomaakin asettuneensa pidemmäksi aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *