on
7.6.2018

Lonnan suloinen vohvelikahvila

 

Vaikka alkukesän helteet taitavat olla takana päin, on Helsingin kesäkahvilat auki. Yksi mielenkiintoisimmista paikoista on pieni Lonnan saari Helsingin rannikolla. Ja saaren vohvelikahvila on kokemisen arvoinen vierailu.

Parhaimpia kesäpäiviä olisi suunnata auringon porottaessa Lonnalle rentoutumaan. Lautan kannella istuskellessa tuulen vire viilentäisi sopivasti ja Helsingin saaristo näyttäisi kauneimmat puolensa. Saaren terassilla voisi nauttia kylmiä juomia ja viettää aikaa parhaimpien seurassa. Välipalaksi paistettaisiin tuoreet rapeat vohvelit, joihin jokainen voisi valita mieleisensä täytteet.

 
lonna-ikkunalla-blog
lonna-ikkunalla-blog4
 

Vohvelikahvilaan sisään astuessani vastassa oli mitä hurmaavin ystävä.

 

Vohvelikahvilaan sisään astuessani vastassa oli mitä hurmaavin ystävä. Häntä heiluen hän tuli tervehtimään ja muutaman rapsutuksenkin sai. Eniten kuitenkin taisin minä saada tästä vastaanotosta ja jo pelkästään sen vuoksi voisin toisenkin kerran vierailla kahvilassa. Itse kahvila on sympaattinen, ei liian hieno, muttei mikään huoltoaseman kahvila. Päivän valoa olisin ehkä kaivannut, vaikkakin tuona päivänä ei pahemmin sitä päivänvaloa ollut edes ulkona, sillä kahvila sijaitsi rakennuksen kellarikerroksessa, eikä siellä ollut isoja ikkunoita. Kuumana kesäpäivänä hetki varjossakin voi tehdä hyvää.

 
lonna-ikkunalla-blog6
lonna-ikkunalla-blog2
lonna-ikkunalla-blog3
 

Uudet maut luovat uusia muistoja.

 

Kuinka moni teistäkin ajattelee, että makean vohveli sisältää marjoja hedelmiä tai hilloa? Perinteisestä poiketen makea vohveli sisälsikin karamellisoitua maa-artisokkaa, maa-artisokkakinuskia, jugurttikreemiä, valkosuklaata ja tuoretta minttua. Maa-artisokan maku toi uudenlaisen elämyksen, sillä hilloihin verrattuna sen makeus oli sopivan lempeä. Tarjolla toki olisi ollut ihan perinteisesti hillolla ja jäätelöllä täydennettyjä vohveleita, mutta uuden ja erilaisen kokemisessa on oma viehätyksensä. Uudet maut luovat uusia muistoja.

 
lonna-ikkunalla-blog7
lonna-ikkunalla-blog11
 

Kuuman terassipäivän jälkeen pulahdus mereen virkistää. Eikä vähän kylmempikään merivesi haittaa, sillä saarella lämpiää tiistaista lauantaihin sauna. Saunan yhteydessä olevalla vilvoitteluterassilla voi nauttia saunaoluen ihaillen saaristomaisemia. Kunpa olisin itsekin päässyt kokemaan tämän, mutta kokemusta joudun vielä muutaman tekijän vuoksi odottelemaan parisen viikkoa.

 
lonna-ikkunalla-blog10
lonna-ikkunalla-blog9
 

Saunan jälkeen täydellisen kesäpäivän voisi päättää ravintola Lonnaan, jossa ruoka valmistetaan suurella rakkaudella mahdollisuuksien mukaan tuoreimmista kotimaisista raaka-aineista suosien luomua ja lähituotantoa.

 

Miten Lonnalle pääsee?

 

Lonnalle pääsee lautalla Kauppatorilta. JT-linen lauttamatka maksaa meno-paluuna 7 euroa, mutta saarihyppely-lippu maksaa 8 euroa ja sillä pääsee näkemään myös Vallisaaren ja Suomenlinnan. Aikataulut löytyvät täältä.

 
lonna-ikkunalla-blog8
 

Millaisia makumuistoja teillä on?
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Anne

  Ai vitsi, ihana vinkki, kiitos! 🙂 Täytyy laittaa kesäretki todo-listalle tämä!

  8.6.2018 at 12:35 Reply
 • Hetkautus

  Onpas ihanan tunnelmallinen paikka! Tuolla olisi varmasti ihanaa kuunnella aaltojen ääntä ja rentoutua <3

  8.6.2018 at 14:08 Reply
 • Maisa80

  Kahvilat ovat ihania! <3 Kuulostaa kivalta tuo mainitsemasi kahvila. Varmasti ollut makuelämys tuo vohveli, mistä kertoit. Voisin itsekin maistaa sellaisen. En ole kovin ronkeli uusien makujen suhteen. 😉 Hännän heiluttajat ovat, niin kivoja. 🙂 Meiltäkin löytyy yksi sellainen! 🙂 Kesällä sauna ja uinti ovat… <3

  8.6.2018 at 14:44 Reply
 • Mia Malmi

  Maut ovat uusia muistoja, näinhän se on. Itselläni vahva maku muisto on mansikkakermakakku kesämökillä. Se tuo onnellisia muistoja lapsuudesta, joka ei muuten ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Kiitos kivasta postauksesta, tuonne Lonnaan on päästävä!

  9.6.2018 at 14:39 Reply
 • Leave a Reply