on
23.1.2018

Lounaspettymys:
Ristorante Lo Stretto

Rakentavassa palautteessa suositellaan aina sitä hampurilaismallia, jossa ensin annetaan positiivista palautetta, sen jälkeen kehitettävää palautetta ja lopuksi vielä positiivista palautetta. Hampurilaismallin tarkoituksena on, että palautteen saajalle jää positiivinen ja kannusta mieli. Mutta entä jos asiakkaan tekeekin mieli lähteä enemmin mäkkiin hampurilaiselle, voi hampurilaismalli olla haastava. Tykkään kyllä haasteista, mutta tästä en voi sanoa kunnialla selviäväni.

 

Jumalattoman kylmä päivä ja teki mieli jotain lämmintä ruokaa, joten perinteiset salaattipaikat päätin tällä kertaa jättää väliin. Citycenteriin on yläkertaan avattu usean ravintolan keskittymä, vähän niin kuin Kampin Kortteli, ja päätin vihdoinkin käydä katsomassa mitä siellä on tarjolla. Päädyin Ristorante Lo Strettoon. Ravintola on erinomaisella paikalla, aivan rautatieasemaa vastapäätä. Tämä onkin toinen positiivinen asia ravintolassa. Ravintola tarjoilee lounasta klo 15 saakka ja saavuin itse lounaalle joskus hieman kahden jälkeen.

DSC_0124

Vanhempi mies ohjasi minut siivoamattomaan hengen pöytään. Vapaana olisi ollut myös katettuja kahden hengen pöytiä, mutta myöhemmin tajusin, että niiden vieressä on suoraan vessan ovi, joten ehkä se missä istuin, oli kuitenkin parempi vaihtoehto. Jos vessan oven edessä olisi ollut sermi, nekin pöydät olisivat voineet menetellä. Toisaalta ravintolassa oli muutama muu asiakasseurue, joten tuskin olisin neljän hengen pöydässäkään aiheuttanut tilanpuutetta. Viereisen pöydän tilauksen kyseinen herra huusi jo puolesta välistä ravintolaa keittiöön, joka näin suomalaiseen kulttuuriin tuntui vähän sopimattomalta, mutta toisaalta italialaiseen kulttuuriin sellainen kuuluukin.

 

Olen tehnyt monien juuri uraansa aloittavien tarjoilijoiden kanssa töitä, ja olenhan itsekin joskus aloittanut hommat, ja nähnyt monia ammattitaidottomia tarjoilijoita kokemuksen puutteen vuoksi (ja se on ihan ymmärrettävää), mutta tilannesilmää pitää olla, että työssä pystyy edes kehittymään. Onneksi tilannesilmääkin pystyy kehittämään ja tämä tarjoilija tarvitsee siinä kehittymistä, jotta pystyy kehittymään tarjoilijana. Tarjoilijan puhetyyli oli töksäyttelevä, ei suoranaisesti törkeä, mutta tuli tunne, ettei hän joko osannut keskustella myyntitilanteessa tai ei halunnut. Tuli tunne kuin olisin mennyt sinne Mäkin kassalle, tosin sielläkin olisi todennäköisesti ollut enemmän kommunikaatiota myyjän kanssa. Tuodessaan listan, tarjoilija töksäyttää, että lihapullat ovat loppu. Selvä homma, valitaan sitten jotain muuta. Tilatessani pihvin, hän kysyi millä perunoilla, muttei kertonut vaihtoehtoja, eikä niitä ollut missään näkyvilläkään. Kysyttäessä hän kertoi kuitenkin vaihtoehdot; lohkoperunat tai valkosipuliperunat. En välitä kummistakaan, joten sain onneksi annoksen kasviksilla. Ruuan kanssa olisin halunnut kivennäisvettä, mutta ravintola ilmeisesti päätti puolestani, että pelkällä vesilinjalla mennään. Pöydässä oli puoliksi tyhjä vesikannu edelliseltä asiakkaalta, eikä tarjoilija kysynyt edes, että haluaisinko jotain muuta juotavaa tai saati, että olisi täyttänyt tai vaihtanut veden, tai edes kaatanut sitä lasiin.

DSC_0125
DSC_0128

Annoksesta tuli mieleen huoltoasema-annokset, samanlaisen, tai ehkä jopa houkuttelevamman annoksen saisin ABC:llä. Listassa luki annoksen olevan härän ulkofileepihvi mozzarellalla ja tomaattikastikkeella. Ajattelin sieltä tulevan paksumman pihvin, mutta sainkin lehtipihvin. Yleensähän tällaiset pihvit mainitaan jo listassa lehtipihvinä tai vastaavana, ja olin hieman pettynyt, sillä odotin muuta kuin läpikypsää pihviä. Tämä oli kuitenkin mitätön seikka kaikkien muiden epäonnistumisten seassa. Ensimmäisessä annoksessa mozzarellaa ei ollut ollenkaan. Huomauttaessani asiasta tarjoilijan täytyy varmistaa, että kuuluuko annokseen edes mozzarellaa, vaikka listassa selvästi niin luki. Sitä sitten hetki selviteltiin, ja lopulta tultiin siihen tulokseen, että kyllähän siihen kuuluu. Mutta minun annoksessa ei ole. Kokkikin tulee sanomaan, että minun annoksessa ei ole mozzarellaa. Yritän siinä sitten selittää, että haluaisin siihen sen mozzarellan. Lopulta saan uuden annoksen, jossa on mozzarellaa ja jopa kaksi pihviä. Toisen vaan pystyn niistä syömään. Lihan laatu ei kovin kummoiselta maistunut, mutta toisaalta mitäpä voi olettaa 13 euron pihvistä. Tomaattikastike oli ihan ok, todella vetistä (vaatteet menivät pyykkiin), mutta maultaan ei pelkkää tomaattimehua. Lisäksi kastikkeessa oli joko seassa tai päälle ripoteltuna valkosipuliviipaleita, jotka olisin kyllä olettanut mainittavan listassa, sillä niistä tuli kuitenkin voimakas valkosipulin maku, eikä kaikki välitä siitä. Annoksessa olleet kasvikset olivat parhain asia koko annoksessa ja koko kokemuksessa, ja jos olisin tiennyt mitä saan, olisin tilannut vain pelkkiä kasviksia.

 

Ruokailun ajan katselin haikeana viereiseen Sushi+Wine -ravintolaan, olisinpa mennyt sinne. Mietin jopa, että jos vaan maksan annokseni, ja lähden toiseen paikkaan syömään, mutta en kehdannut tehdä niin. Olisi kyllä pitänyt. Lounaaseen kuulunutta kahvia ja jotain pientä jälkiruokaa, en todellakaan halunnut jäädä enää sinne ”nauttimaan”, vaan mitä nopeammin ulos, sitä parempi.

DSC_0122

Maksaessani lähimaksulla annosta, maksupääte ei hyväksynyt lähimaksua, olinhan taas tänään sillä aika monta kertaa maksellut, vaan vaati tunnuslukua. Tarjoilija vaan töksäytti kovaan ääneen, että hylätty, ei mitään muuta. Muutaman sekunnin odotettuani, että tulisiko sieltä jotain kommenttia, sanoin tarjoilijalle, että se varmaan vaatii tunnuslukua, kun olen aika paljon käyttänyt lähimaksua. Tunnusluvulla maksu meni läpi.

 

Hyvilläkin ravintoloilla on Helsingissä vaikea pärjätä, ja tämän ravintolan tuote ja palvelu on niin heikkolaatuista, että vaikea nähdä kovin pitkää tulevaisuutta. Varsinkin kun alakerrasta löytyy toinen jo paikkansa ansainnut italialainen ravintola, eikä muutenkaan tarvitse kauas lähteä Citycenteristä, että löytää jo useamman italialaisen ravintolan. Ja koska hampurilaismallissa loppuunkin pitää jotain positiivista palautetta antaa, niin ravintolan sisustus, ihan pienillä lisäyksillä, oli mukava.

 

Vaikuttaako teidän ravintolapäätöksiin bloggaajien kokemukset?
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Written by Neea

  Oho mikä kokemus. Vaikea kuvitella, että noin siististä (viimeinen kuva) ravintolasta saa noin huonoa palvelua. Mulla ainakin vaikuttaa bloggaajien ja ystävien kokemukset ravintoloista, yms. Tulee melkeinpä aina kyseltyä suosituksia/googlattua muiden kokemuksia ennen kuin menee mihinkään uuteen paikkaan.

  24.1.2018 at 14:38 Reply
 • Jeannays

  Voi ei tosi ikävä kun on ollut tuollainen kokemus! 🙁

  24.1.2018 at 14:46 Reply
 • Pirkko / Meriharakka

  Menipä tuossa sitten lopulta monta asiaa negatiivisen kokemuksen puolelle.
  Ehkäpä noiden pelossa (vaikkakin tiedostamattomasti) valitsemme useimmiten samat tutut ravintolat kun käymme Suomessa ravintolassa syömässä.
  Ravintola- ja hotellikokemuksia en juuri blogeista lue, sillä ne vanhenevat ja muuttuvat niin nopeasti – hyvä kokemus on kuukauden päästä ehkä huono ja päinvastoin. Vuoden päästä ravintolaa ei kenties enää olekaan 🙂

  25.1.2018 at 09:11 Reply
 • Hanna-Mari

  Olipas ikävä kokemus! 🙁 Kyllä bloggaajien kirjoittamat kokemukset jollain tasolla vaikuttaa päätöksiin, niin ravintoloiden suhteen kuin muidenkin asioiden. Blogeilla on siis merkittävä rooli mainonnan suhteen!

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/

  27.1.2018 at 14:31 Reply
 • Leave a Reply