Matkavuosi 2018
+ Matkamessujen lippuarvonta

*Yhteistyössä Matkamessut

Tervetuloa uudistuneeseen blogiini. Miltä näyttää? Tässä blogissa jaan teille rakkauttani ruokaan ja viineihin niin Suomessa kuin maailmalla. Matkoillani etsin aina uusia makuelämyksiä ja niitä täältäkin tulee löytymään. Samalla toki muutaman muunkin vinkin maailmalle voin jakaa.

Vuosi 2018. Toivottavasti sen on vähän helpompi kuin edellinen vuosi ja pystyn tekemään enemmän asioita, jotka tekevät onnelliseksi. Yksi niistä asioista on matkustus. Syksyllä suunnitelmien mukaan minun tulisi valmistua, ja haluankin valmistujaislahjana itselleni ostaa lentoliput joko Kuubaan tai Australiaan. Kuubaan minua houkuttelee kulttuuri, joka vielä ehkä vähän on jäljellä alkuperäisenä. Kuubakin länsimaalaistuu koko ajan, ja nyt alkaa olla viimeiset hetket matkustaa sinne. Australiassa puolestaan houkuttelevat koalat. Kenties maailman söpöimmät eläimet pandojen lisäksi. Valitettavasti koalatkin ovat sukupuuttoon kuolemisen vaarassa, enkä tiedä kuinka pitkään niitäkään enää on.

morocco-2435391_1920

Joulun tulen taas hyvin todennäköisesti viettämään poissa Suomesta. Olin suunnitellut keväälle matkaa Marokkoon, mutta toisaalta viime matkalla tavatessani muita Irlannissa ja Skotlannissa vierailleita, alkoi nekin kummasti kiinnostamaan. Joten keväälle voisinkin tehdä sellaisen Irlanti+Skotlanti-matkan. Ja Marokon matkan jättäisinkin joululle. Silloin olisi varmasti hyvä päästä jonnekin lämpimään, kun Suomen synkkyys ja kylmyys alkavat tökkiä.

Lentomaileja ei hirveästi tule, sillä edelleen opiskelen, eikä tulot ole sitä luokkaa, että kovin monta kertaa vuodessa matkustettaisiin. Nuo kolme matkaakin ovat jo aika paljon ja vaativat tarkkaa budjetin suunnittelua. Tallinnassa varmasti tulee ensi vuodenkin aikana vierailtua, mutta niitä matkoja harvemmin suunnitellaan pitkästi etukäteen. Kenties Tukholmaankin olisi kiva piipahtaa.

koala-843306_1920
castle-2691782_1920

Toisaalta parin viikon päästä on Matka-messut, ja siellä jos missä matkakuume nousee huippuunsa. Tänä vuonna muistin akkredoitua ajoissa messuille ja olenkin siellä bloggaajana mukana. Sain myös mahdollisuuden arpoa matkamessuille lippuja lukijoiden kanssa, ja arvonkin nyt kolme (3) lippua. Lippu oikeuttaa yhteen sisäänpääsyyn messuille 19.-21.1.2018 aikana. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän, minne sinä aiot matkustaa tänä vuonna tai jos vielä ei ole matkoja varattuna, niin minne haluaisit matkustaa? Aikaa osallistua arvontaan on 16.1.2018 klo 18 asti. Liput toimitan sähköpostitse.

Matka_logo

Kuvat Pixabay

35 comments on “Matkavuosi 2018
+ Matkamessujen lippuarvonta

 1. Maaliskuussa matka Marokkoon 🙂 Irlantia voin kyllä suositella, oltiin siellä 2011 ja kierreltiin maata liftaamalla paikasta toiseen. Harmillisesti silloin en päässyt nauttimaan pubien tarjonnasta masussa olleen vauvan takia mutta onneksi oli muitakin asioita mistä nauttia, esim luonto on todella kaunis!

 2. Mun tekis mieli piipahtaa Istanbulissa. Reissubudjetti on tän vuoden ihan nollilla, joten haaveeksi jää, jos ei tule yllätystuloja.

 3. Kyllä me ensi syksynä Kanarialle suuntaamme. Kesälläkitimasn matkailua, jos aikataulut antaa myöten. Etelä-Afrikkaan haluaisin matkustaa.

 4. Kotimaassa ainakin tulee matkailtua enemmän ja vähemmän. Viron matka on ollut puheissa jo pidempään, ja tehtäisiin kesällä, kun kelit on ns toivon mukaan paremmat kuin nyt.

 5. Blogin ulkoasu näyttää oikein hyvältä.
  En ole vielä oikeastaan tehnyt tarkkoja suunnitelmia tulevan vuoden osalle mutta eiköhän sitä taas kotimaassa matkailla. Varmaan Saariston Rengastiellä joku uusi kohde ja sitten jotain muuta. Haluan olla vielä vähän salaperäinen. Arvonnan jätän väliin kun itsekin olen messuilla bloggaajapassilla. Toivottavasti törmätään 🙂

 6. Blogisi näyttää todella hienolle.
  Meillä suunnitellaan kovasti menoa Berliiniin, siellä muutama päivä ja junalla Auschwitzin kautta Krakovaan, jossa ollaan viikko ainakin. Haluan esitellä Kazimierzin kunolla pojillekkin.

 7. Ainakin viikonloppureissu johonkin päin Eurooppaa, mahdollisesti vielä lasten kanssa viikoksi muualle. Matkamessuilta hakemaan ideoita ja hyviä tarjouksia:)

 8. Tällä hetkellä näyttää siltä että loppuvuodesta meitä kutsuu valkoiset hiekkarannat ja turkoosi vesi. Haaveissa onkin vaikka mitä, mm. Islanti, Kanada, Yhdysvallat. Lisäksi mieli on alkanut kaipaamaan takaisin Vietnamiin. 🙂 Sinunkin suunnitelmat kuluvalle vuodelle vaikuttavat kivoilta. Toivottavasti ne toteutuu! 🙂

 9. Voi olla, että tänä vuonna tulee tehtyä vaan kotimaan matkoja, ellei sitten tule eteen joku yllättävä ihana kohde ja matkakuume nousee liian korkeaksi :). Marokossa on tullut käytyä useita kertoja ja maasta löytyy aina jotain uutta ja taianomaista.

 10. Kuubassa en ole käynyt, mutta Australiaa voin kyllä suositella! Ihana maa, jossa nähtävää riittää!

  Mukavaa reissuvuotta sinulle!

 11. Toivon että kaikki palaset loksahtavat kohdalleen ja pystyn kesällä matkustamaan Tadžikistaniin, Kirgisiaan, Uzbekistaniin ja Turkmenistaniin. Suunnittelu on vielä haaveilun tasolla ja iltaisin luen Lonely Planetin Keski-Aasia kirjaa jotta tiedän mitä missäkin maassa on tarjolla.

 12. Vielä ei ole matkoja varattuna, mutta toscania tai lissabon olisivat haaveissa!

 13. Matkoja en ole vielä ehtinyt tälle vuodelle varailla, mutta haaveissa olisi päästä ensimmäistä kertaa Aasiaan nyt keväällä tai loppuvuodesta. Lisäksi ajatuksissa on reissut Tallinnaan, Kreikkaan, Iso-Britanniaan ja Italiaan.

  1. Hei, Onneksi olkoon, voitit lipun Matkamessuille. Lähetän sen tänään sinun sähköpostiin.

 14. Ainakin lähimpänä on tiedossa matka Roomaan, mutta toivottavasti kesälle ja syksyllekin vielä tulossa lisää matkasuunnitelmia vähän myöhemmin… 😊

  1. Hei, Onneksi olkoon, voitit lipun Matkamessuille. Lähetän sen tänään sinun sähköpostiin.

 15. Tulossa on ainakin matka Hongkongiin, mutta haaveissa olisi myös saarihyppelyä Kreikassa. Toivottavasti haaveet käy toteen 🙂

 16. Haluaisin lähteä sekä keväällä Kreikkaan, tarkemmin Kefalonian saarelle, Fiscardon kauniiseen kylään, sekä loppusyksystä kaamosvalmistelureissulle Madeiralle.

 17. Florida/Miami kiinnostaa, samoin Karibian risteily. Realistisempi haave olisi ehkä viinimaistelumatka Toscanaan. 🙂

 18. Mitään ei ole vielä varattu, mutta perheen kanssa joku kiva kohde Euroopasta olisi mukavaa vaihtelua kotimaan matkailulle.

  1. Hei, Onneksi olkoon, voitit lipun Matkamessuille. Lähetän sen tänään sinun sähköpostiin.

 19. Matkaa ei olla vielä varattu, mutta ollaan mietitty matkustaa Sisiliaan perheen kanssa. ☀😎

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *