on
5.1.2018

Ravintola Origo – Hangon helmi

Viikko sitten sain viettää Länsi-Uudenmaan matkailu Lumonkutsumana syksyisen päivän Hangossa ja päivän kohokohta oli ehdottomasti pitkä lounas Ravintola Origossa. Vaikka Hangon ravintolakulttuuri on hiljennyt talven viettoon, muutamia ravintoiloita on läpi vuoden auki, ja yksi niistä on juuri Origo. Ravintola löytyy Hangon Itäsatamasta punaisista makasiinirakennuksista, joita varsinkin kesäisin ympäröivät purjelaivat.

Ravintolassa meidät vastaanotti ravintolan omistaja Jan Westerling. Ravintolaan sisään astuessa pystyi aistimaan ne ajat, jolloin ravintoloihin mentiin juhlimaan päivänsankaria tai viemään rakkain romanttiselle illalliselle. Kun yhä useammat ravintolat panostavat valoisaan ja pelkistettyyn sisustukseen, Ravintola Origo eroaa siitä tyylisuunnasta klassisella ravintolasisustuksella.
Itse lounas aloitettiin herkkutattikeitolla ja itsetehdyllä saaristolaisleivällä, jonka resepti oli salainen, vaikka sitä vähän yritettiinkin udella. Keitto oli erinomaista, pehmeä ja maukasta. Keiton sienet eivät olleet tulleet mistään tukusta, vaan keittiömestari oli ne itse käynyt poimimassa metsästä. Origon raaka-aineissa suositaankin mahdollisimman paljon lähituotantoa ja käytetään kauden tuotteita, jolloin laatukin on helpompi pitää hyvänä. Alkuruuan olisi täydellistänyt vielä lasillinen sopivan hapokasta valkoviiniä.
Pääruuaksi tarjolla oli tavia kurpitsarisoton kera. En muista, että olisin koskaan aikaisemmin syönyt tavea. Monille muillekin tavi oli uusi tuttavuus lautasella ja moni kuvailikin makua hieman maksan kaltaiseksi. Itse en erityisesti välitä maksasta, enkä sitä ole syönyt varmaan pariin kymmeneen vuoteen, joten maksaan en osaa makua verrata. Enemmänkin mausta tuli mieleen sorsa, ja jälkeenpäin selvisikin, että tavi kuuluu sorsaeläimiin. Tavia metsästetään paljon, mutta sen pienen koon vuoksi valitaan riistaksi mieluummin suurempia sorsia. Koko annoksessa maut olivat harmoniassa keskenään. Kurpitsarisotto oli pehmeän täyteläinen. Kastike täydensi tavin makua, ja pienenä kritiikkinä pakko sanoa, että tuli tarpeeseen niiden palojen kohdalla, jotka olivat ylikypsiä. Valitettavasti ainakin minun annoksessa tavin kypsennys ei ollut ihan täydellisesti onnistunut.
Herkullinen lounas oli hyvä päättää perinteiseen creme bruleeseen, joka tarjoiltiin perinteisten tyrnimarjojen kera. Tosin näiden yhdistämistä en ole nähnyt, tai ainakaan muista, kovin monessa paikassa tehdyn. Tyrnimarjojen happoisuus toi kontrastia bruleen kermaisuuteen. Mukavan suutuntuman toi päälle ripotellut keksinmuruset. Tämä jälkiruoka on klassisen yksinkertainen ja aina maistuva.
Näin syksyisin Hangon ravintolatarjonta on tosiaankin hiljentynyt ja moni ravintola on sulkenut ovensa talveksi. Ravintola Origo palvelee ympäri vuoden (pois lukien muutama päivä joulun aikaan, jolloin ravintola on kiinni) maukkaalla ja laadukkaalla ruualla. Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan paikkaa, mikäli vain Hangossa vierailee.
Onko teille ravintolasuosituksia Hankoon?

 

 
*Ravintola on tarjonnut lounaan yhteistyössä visitsouthcoastfinland:n kanssa
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Niina / une petite life

  Ihania kuvia 🙂 kuulostaa upealta illalliselta myös, kiva että pääsit kokemaan tuollaisen päivän!

  19.10.2017 at 14:01 Reply
 • Laura

  Voi että vaikuttaa ihanalta paikalta! Pakko joskus päästä kyllä😍

  19.10.2017 at 14:01 Reply
 • Outi / Pisteitä Ruudulla

  Ihanan näköinen paikka! Voi Hanko <3

  http://pisteitaruudulla.blogspot.com

  21.10.2017 at 09:13 Reply
 • Juulia S.

  Ihana miljöö ja tosi tunnelmallisen näköinen paikka! :))

  21.10.2017 at 09:13 Reply
 • Elizabeth Uusitalo

  Ai että miten ihanan näköistä! Miten en ole tästä paikasta kuullutkaan, vaikka muutamaan otteeseen olen Hangossa käynyt ja oikein pakolla etsinyt ruokapaikkoja? Tässä sitä nyt mussutetaan Hesburgeria ihan kateudesta vihreänä ja haaveillaan erityisesti tuosta keitosta ja creme bruleesta, sillä tyrnimarjat ovat ihan mun lemppareita!

  21.10.2017 at 09:13 Reply
 • Leave a Reply