on
5.1.2018

Ravintolasuositus Tallinnaan : Restoran Rae

Pääsiäinenhän on hiljentymisen lisäksi hyvästä ruuasta nauttimisen juhla. Itselleni se uskonnollinen puoli ei koskaan ole ollut kovin merkittävä, mutta ruoka senkin sijasta. Lauantaina lähdettiinkin herkuttelemaan tuonne lahden toiselle puolelle Tallinnaan.

 

Aamun seikkailujen jälkeen Katajanokalla odotti meitä Viking Line FSTR ja sen Vip Loungen aamupala kuohuvineen. FSTR aloitti viime viikolla kulkemisen ja odotin, että kyseessä olisi ollut hieno uusi (tai ainakin uudistettu) laiva. Matka meni kyllä nopeasti, alle kahdessa tunnissa, mutta siihen vaikutti eniten seura. Olin haaveillut vohveleista ja nutellasta aamupalalla, mutta pelkkä normaali aamupalabuffet olisi ollut jo parempi. Ainut plussa oli smoothiet, jotka olivat muutakin kuin vain mansikkaa ja banaania blendattuna. Työmatkustamiseen FSTR sopii varmasti hyvin, mutta jos tarkoituksena on lähteä viettämään hyvää aikaa ja rentoutua, vanhat ”hitaat” laivat ovat siihen parempia.

P4150201

Vaikka aamupala ei täyttänytkään odotuksiani, löytyi Tallinnan vanhasta kaupungista ravintola, joka täytti odotukset. Oikeastaan ylitti ne. Moni varmasti tietää siinä Vanhan Kaupungin aukiolla olevat terassikompleksit, joista on vaikea erottaa, että missä mikäkin ravintola alkaa ja mikäkin loppuu. Terassit eivät kuitenkaan olleet vaihtoehto kylmän sään vuoksi, joten sisälle oli päästävä. Ulospäin Rae ei kovin kummoiselta paikalta näyttänyt. Eikä se juurikaan erottunut terassien takaa. Sisällä ravintolassa oli kuitenkin aivan erilainen tunnelma. Tunnelma, jonne halusi ehdottomasti jäädä syömään.

P4150210
P4150198
P4150204

Jokainen annos oli todella kauniita ja niitä söi jo pelkästään silmillä. Kauniin ulkonäön lisäksi makukin oli erinomainen. Alkupalana ollut vuohenjuustosalaatti oli täydellinen mansikkoineen. Vuohenjuusto oli oikeasti lämmintä, ei haaleaa, vaan lämmintä. Sellaista saa harvoin.  Pääruuaksi valitsin puolestaan risottoa mintusta ja herneistä, tarjoiltuna kampasimpukoiden kanssa. Risotto ei peittänyt kampasimpukoiden makua, vaan maut täydensivät toisiaan. Jos olisin jaksanut, olisin voinut syödä toisenkin annoksen. Mutta oli jätettävä tilaa jälkiruuallekin. Jälkiruokaa ei tarvinnut pitkään miettiä, sillä mustikkajuustokakku kuulosti niin hyvältä, että se oli siinä. Vähän jännitti, että onko kakku kovinkin liivatteinen, mutta se oli erittäin pehmyttä ja kermaisen makuista. Mustikka maistui juuri sopivasti.

P4150214
P4150216

Kahden hengen kolmen ruokalajin illallinen ja pullo viiniä maksoi n. 100 euroa, joten ei ihan halvimmasta päästä, mutta ehdottomasti hintansa arvoinen. Suomessa samanlainen setti olisi maksanut varmaankin puolet enemmän. Suomea tarjoilijat eivät juurikaan puhuneet, mutta englanti sujui erittäin hyvin. (Miksiköhän aina oletetaan, että Virossa puhutaan suomea, kun eihän meistäkään moni puhu viroa.) Suosittelen ehdottomasti tätä ravintolaa, jos haluaa helposti löytää hyvää ruokaa.

P4150200

“Rae Restaurant & Cafe “
Address: Raekoja plats 10, Tallinn, Estonia
 
Open hours
Sun-Thu 9:00-22:00
Fri-Sat 9:00-00:00
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Anonyymi

  Sukupolvikysymys tuo Viron osaaminen – sukupolvi, joka kasvoi katsomalla Suomen televisiota, oppi käyttämään äidinkieltämme. Nuoremmilta ikäluokilta, alle 40-vuotiailta, tämä taito puuttuu. Neuvostoajoista juontaa siis se käsitys, että virolaiset osaavat suomea.

  17.4.2017 at 16:25 Reply
  • Annukka || Ikkunalla

   Televisiolla on varmasti iso merkitys kielen osaamiseen. Tuolla huomasi myös, että he, jotka ovat kasvaneet ennen televisiota, eivät puhuneet suomea, eivätkä välttämättä edes kunnolla viroa, ainoastaan venäjää.

   25.1.2018 at 23:15 Reply
 • Dinner4u2 Mirka & Pauliina

  Kiitos vinkistä, tämä olikin aivan uusi paikka. Tallinnassa on kyllä valinnanvaraa ravintoloiden suhteen. Paljon todella mielenkiintoisia ravintoloita, joista välillä on vähän vaikea valita.

  17.4.2017 at 16:25 Reply
  • Annukka || Ikkunalla

   Ole hyvä, suosittelen testaamaan paikan. Totta, että Tallinnassa on paljon valinnan varaa, mutta onneksi Tallinnaan ainakin täältä Etelä-Suomesta pääsee nopeasti, joten voi vähän useammin vierailla siellä ja etsiä uusia makuelämyksiä. 🙂

   25.1.2018 at 23:16 Reply

  Leave a Reply