on
25.7.2018

Terveellinen Pina Colada -smoothie arkeen

 

Lomaan liittyy aina tiettyjä traditioita. Minulle yksi niistä on Pina Colada. Ensimmäisistä vapaista hetkistä on hienoa nauttia raikas kookoksen ja ananaksen makuyhdistelmä kädessä. Vielä kun aurinko lämmittää, on elämä siinä hetkessä täydellistä.

Loma ei valitettavasti jatku ikuisesti ja moni palaakin kohta takaisin arkeen. Muistot lomasta ovat mielessä ja arki saattaa tuntua alkuun raskaalta. Kun kalenteri täyttyy erilaisista menoista ja tehtävistä, pienet hetket lomafiiliksissä rentouttavat.

 

Lomalla Pina Coladat ovat maistuneet rommilta, niin ei kuitenkaan voi jatkua loputtomiin. Sen jälkeen samoja makuja on etsittävä terveellisemmistä vaihtoehdoista. Arjen Pina Colada-himoon kehitinkin smoothien, jota voin nauttia vaikka joka päivä, eikä tarvitse huolehtia pitkään jatkuneen rommin käytön seurauksista.

 

Jos ei olisi mitään velvollisuuksia, heräisin hitaasti aamuisin ja käyttäisin aamupäivän luovaan tekemiseen.

 
Pina Colada-smoothie5
Pina Colada-smoothie3
 

Pina Colada-smoothie

 

200g tuoretta ananasta

1 banaani

30g vaniljaproteiinijauhoa

3dl mantelimaitoa

0,5 dl kookosmaitoa

1 rkl chia-siemeniä

1 tl maca-jauhetta

(Agavesiirappia makeutukseen)

 

Tuoreen ananaksen sijasta voi käyttää myös purkkiananasta, mutta silloin kannattaa huomioida, että se sisältää paljon enemmän nestettä kuin tuore, jolloin mantelimaidon määrää kannattaa vähentää. Vegaanisen smoothiesta saa käyttämällä kasvisproteiinijauhoa. Maustamattoman proteiinijauhon kanssa voi käyttää vaniljaa, jolla saa hyvin korvattua vaniljaproteiinijauhon. Banaani antaa makeutta, mutta mikäli kaipaa vielä hieman lisää makeutta, agavesiirappi sopii hyvin lisämakeutukseen.

 
Pina Colada-smoothie6
 

Näin elokuun lähestyessä olen miettinyt paljon arkea ja sen hektisyyttä. Syksy on aina omalla tavallaan uuden alku ja olenkin miettinyt, että millaisen arjen haluan luoda itselleni. Ja millainen arki on realistinen. Jos ei olisi mitään velvollisuuksia, heräisin hitaasti aamuisin ja käyttäisin aamupäivän luovaan tekemiseen. Kirjoittaisin, maalaisin, valokuvaisin ja soittaisin pianoa. Nauttisin raikkaan ja terveellisen lounaan, jonka jälkeen tekisin työtä, jolla voisin edistää muiden hyvinvointia. Illat käyttäisin liikkumiseen ja ystävien tapaamiseen.

 

Lempeästi itseäni kuunnellen yritän löytää omaan arkeeni tasapainon kiireen ja pysähtymisen välille.

 

Ehkä joku päivä tuo edellinen on minun arkea, mutta tällä hetkellä arki on aika kaukana siitä. Kesän jälkeen arkeen pitäisi palata akut ladattuina, mutta tällä hetkellä tuntuu, että oma akku on ylikuumentunut. Ja jollei siihen tule muutosta, tulee se räjähtämään, noin niin kuin kuvainnollisesti. Ystäväni kylläkin totesi, että taidan olla menossa kohti burn outia. Onneksi lähellä on ihmisiä, jotka herättelevät siinä vaiheessa, kun itse on menossa täyttä höyryä laput silmillä eteenpäin. Nyt onkin muutoksen aika, vielä kun tietäisi miten sen tekisi.

 
Pina Colada-smoothie

Opinnot ovat loppusuoralla, mutta jäljellä on enää harjoitteluita. Niitä, joita ei voi sovittaa omaan aikatauluun, vaan oma aikataulu pitää sovittaa niiden mukaan. Harjoittelut ovat ehdottomasti opiskelujen parhaimpia osia, mutta samalla ne ovat myös todella rankkoja. Omalle hyvinvoinnille onkin löydettävä keinoja. Liikaa en haluaisi keinojen löytämisestä stressata, sillä silloin tilanne kääntyisi itseään vastaan. Lempeästi itseäni kuunnellen yritän löytää omaan arkeeni tasapainon kiireen ja pysähtymisen välille.

 
Pina Colada-smoothie4
 

Millainen teidän unelmien arki olisi?

 

Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • NelliL

  Pirtelöt on ihan huippu juttuja näille keleille 🙂

  26.7.2018 at 09:26 Reply
 • Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Kuullostaapa herkulliselta, tuota reseptiä pitää ehdottomasti vielä kesän aikana testata! 🙂

  26.7.2018 at 10:26 Reply
 • Ida

  Kuullostaa herkulliselta! <3 Vain rommi puuttuu.. eiku.

  26.7.2018 at 11:26 Reply
 • Anskupansku

  Nami nami testi näkyykö teksti jälkeen.

  29.7.2018 at 11:58 Reply
 • tuulanneli

  Sinun kirjoituksesi kuulosti niin tutulta – samanlaisessa kiireen kierteessä täällä ollaan myös! Nyt on pakko hiljentää tahtia ja kuunnella oman kropan ääntä.
  Herkullinen pina colada – pakko kokeilla!

  29.7.2018 at 20:28 Reply
 • Elisa-Maria

  Juuri kulautin alas viimeisetkin tipat banaani-mansikka-suklaa -iltasmoothiestani. Voi nam! Pina colada -henkistä smoothieta voisi kokeilla joku toinen päivä tällä viikolla. Lyömätön makuyhdistelmä kyllä tuo ananas ja kookos. <3

  30.7.2018 at 19:53 Reply
 • Leave a Reply

  Kiitos kommentistasi, kommentti julkaistaan hyväksynnän jälkeen